marymyt
marymyt @Mary_Savelou
,Ελλάδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα δοκιμάζουμε ενδιάμεσα γιατί αν είναι μικρά τα φασόλια και μουλιάσουν αρκετά, θα είναι έτοιμα γρηγορότερα. Αν πιούν το νερό τους πριν να είναι έτοιμα συμπληρώνουμε. Στο σερβίρισμα βάζουμε από πάνω ροδέλες κρεμμυδιού ή και λεμόνι ή και ρίγανη

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

120 Minutes
2 άτομα
  1. 1 κούπα φασόλια άσπρα
  2. 1/2 κύβο λαχανικών
  3. λίγο αλάτι
  4. νερό
  5. λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα φασόλια σε αρκετό νερό να μουλιάσουν.

  2. 2

    Την επόμενη μέρα ανάβουμε το μάτι στο δυνατό και τα φήνουμε να βράσουν μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν αφρό.

  3. 3

    Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε. Πλένουμε και την κατσαρόλα.

  4. 4

    Τα ξαναβάζουμε στη φωτιά με μπόλικο νερό, τον μισό κύβο και λίγο αλάτι.

  5. 5

    Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 5 (η δική μου κουζίνα πάει μέχρι το 9).

  6. 6

    Τα αφήνουμε να βράσουν για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν.

  7. 7

    Τα σερβίρουμε σουρώνοντας τα απο το νερό και βάζουμε όσο λάδι θέλουμε από πάνω.

Αντιδράσεις

Από

marymyt
marymyt @Mary_Savelou
στις
,Ελλάδα

Κορυφαία αναζήτηση σε