κύρια φωτογραφία συνταγής Φασόλια μαυρομάτικα κοκκινιστά

Φασόλια μαυρομάτικα κοκκινιστά

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρετε με τυράκι και σαλατούλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

52 Minutes
  1. Σάλτσα
  2. 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα ή πράσινα ψιλοκομμένα
  3. 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  4. 2 τομάτες σε κύβους
  5. 2 κουταλιές σούπας πελτές
  6. 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  7. 1 μεγάλη χούφτα ψιλοκομμένος μαϊντανός
  8. λίγος ψιλοκομμένος άνηθος
  9. πιπεριές χρωμματιστές ή και πράσινη σε κομματάκια, κατά βούληση

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν.

  2. 2

    Σε κατσαρολίτσα βάζουμε σκόρδο, κρεμμύδι, πιπεριές, πελτέ να κάψουν, να γίνει το λαδάκι κόκκινο.

  3. 3

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και σιγοβράζουμε να "δέσει".

  4. 4

    Λίγο πριν βράσουν τα φασόλια και μαλακώσουν, αλατίζουμε κι αφήνουμε να πάρουν μια βράση ακόμη.

  5. 5

    Τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από νερό.

  6. 6

    Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και βάζουμε μέσα τη σάλτσα.

  7. 7

    Ανακατεύουμε καλά και τα βράζουμε όλα μαζί 10 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (24)

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις