foodie1973
foodie1973 @cook_8499686

Αυτό το φαγάκι μαγειρεύεται αρχικά όπως το τας κεμπάπ στην κατσαρόλα κι εν συνεχεία προστίθενται τα φασόλια κι η σάλτσα ντομάτας και σιγοψήνονται όλα μαζί ωσότου δέσουν οι γεύσεις και μαλακώσουν κρέας και φασόλια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κρέας με τα φασόλια αν και τρώγεται σκέτο μπορεί επίσης να συνοδευτεί από άσπρο πλιγούρι ή ρύζι, κατά προτίμηση basmati, που είναι το δικό μας αγαπημένο. Κι αν σας άρεσε αυτή η συνταγή μπορείτε να βρείτε κι άλλες καθημερινές κι εύκολες συνταγές στο προσωπικό μου blog Dailycious.gr!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 άτομα
  1. 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (από χτένι της σπάλας) κομμένο για τας κεμπάπ
  2. 500 γρ. φασόλια άσπρα (φουσκωμένα στο νερό από το βράδυ) ή μπαρμπούνια (χάνδρες)
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κομματάκια
  4. 3 ντομάτες αλεσμένες
  5. 2 πρέζες ζάχαρη (για την ντομάτα)
  6. 1 κανελόξυλο
  7. 3 δαφνόφυλλα
  8. 1/2 κ.γλ. κύμινο
  9. 1/3 φλ. ελαιόλαδο (80 ml)
  10. αλατοπίπερο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Γυρνάω το κρεμμύδι σε 1 κ.σ. λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (8/9) μέχρι να πιεί τα υγρά του και να πάρει χρώμα. Κατόπιν προσθέτω το κρέας το οποίο επίσης γυρίζω στο λάδι ωσότου πάρει χρώμα. Προσθέτω τα δαφνόφυλλα και το κανελόξυλο, κατεβάζω την φωτιά (4/9) και σιγοψήνω για 1,5 ώρα μέχρι να αρχίσει το κρέας να μαλακώνει. Κατά το ψήσιμο αν το κρέας στεγνώσει τότε προσθέτω λίγο βραστό νερό από τον βραστήρα.

  2. 2

    Στην συνέχεια προσθέτω τα φασόλια (προτιμώ τα μπαρμπούνια που είναι πιο «βουτυράτα») και λίγο βραστό νερό (περίπου 250 ml) που να μην τα καλύπτει αλλά να είναι αρκετό για να βράσουν. Τα φασόλια ψήνονται αρχικά χωρίς ντομάτα για να ετοιμασθούν πιο σύντομα καθώς το όξινο κι αλμυρό περιβάλλον καθυστερεί τα όσπρια από το να μαλακώσουν.

  3. 3

    Αφού παρέλθει 1 ώρα προσθέτω τις αλεσμένες ντομάτες, την ζάχαρη, το αλατοπίπερο, το κύμινο και το ελαιόλαδο και συνεχίζω το ψήσιμο για ακόμα 30’-40’ μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν καλά το κρέας και τα φασόλια.

Αντιδράσεις

Από

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686
στις