Φασόλια σαλάτα με σως λεμονιού
Μια γρήγορη συνταγή γευστική και καλοκαιρινή, είτε ως συνοδευτικό είτε ως κύριο πιάτο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η σαλάτα τρώγεται και ζεστή και κρύα, ανάλογα την όρεξη. Αν θέλετε λίγο περισσότερο ελαιόλαδο ή λιγότερο κρεμμύδι μπορείτε να αυξομειώστε την ποσότητα. Μπορείτε να κάνετε τη σαλάτα και με ξερά φασόλια, μόνο που πρέπει να πρώτα να τα μουλιάσετε σε νερό για 12 ώρες τουλάχιστον και να το αλλάξετε ενδιάμεσα τουλάχιστον 2 φορές. Τα κατεψυγμένα είναι πιο εύκολα στο μαγείρεμα και βράζονται κατευθείαν.
Υλικά
-
500 γραμμ. κατεψυγμένα μπαρμπουνοφάσουλα
-
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
-
10-15 ελιές μεγάλες πράσινες
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό
-
2 πιπεριές πράσινες
-
6 κ.σ. ελαιόλαδο
-
χυμός από 2 λεμόνια
-
αλάτι
-
πιπέρι μαύρο
-
πιπέρι λευκό
-
1/2 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράστε τα φασόλια κατευθείαν για 40-45 λεπτά.
-
2
Στραγγίστε και αφήστε σε ένα μπόλ μεγάλο.
-
3
Προσθέστε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και τις ελιές.
-
4
Κόψτε σε λεπτές ροδέλες τα κρεμμύδια και προσθέστε και αυτά στο μπολ.
-
5
Ανακατέψτε καλά.
-
6
Σε ένα βαζάκι, βάλτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλατοπίπερο και τη σκόνη μουστάρδας και ανακινήστε με δύναμη, ώσπου να ενοποιηθούν τα υλικά.
-
7
Περιχύστε το μείγμα σάλατας με τη σάλτσα λεμονιού.
-
8
Για γαρνιτούρα, κόψτε τις πιπεριές σε ροδελές και στολίστε τις από πάνω.
-
9
Καλή όρεξη!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια