Φασόλια σαλάτα μούρλια
Ποιός είπε ότι τα φασόλια δεν μπορούν να γίνουν το αγαπημένο του φαγητό. Εμένα πάντως έχουν γίνει! Η συνταγή είναι από τις ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν δεν σας αρέσει η ιδέα της ελιάς, μπορείτε να την αφαιρέσετε.
Υλικά
-
2 φλυτζάνια βραστά φασόλια
-
2 κίτρινες ή κόκκινες πιπεριές σε τέταρτα
-
4 μέτριες κόκκινες σφικτές ντομάτες σε τέταρτα
-
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
250 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια
-
4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαιντανό
-
1 κουταλιά ψιλοκομμένο βασιλικό
-
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
-
2/3 φλ. ελαιόλαδο
-
1/3 φλ. βαλσαμικό ξίδι
-
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε τις ντομάτες με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και τις πιπεριές με την φλούδα προς τα πάνω μέσα σε ένα ταψί ντυμένο με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε για 20 λεπτά στους 240 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες και να καψαλιστούν οι πιπεριές.
-
2
Τα βγάζετε από το φούρνο, ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τοποθετείτε τις πιπεριές σε πλαστική σακούλα μέχρι να κρυώσουν. Τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε λουρίδες.
-
3
Αναμιγνύετε τα φασόλια με τις ελιές και το κρεμμύδι σε μια σαλατιέρα και προσθέτετε τις ντομάτες και τις πιπεριές.
-
4
Βάζετε σε ένα βαζάκι με καπάκι το λάδι, το ξίδι, το μαιντανό, τα σκόρδα, το βασιλικό, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι και χτυπάτε κουνώντας το δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-
5
Περιχύνετε την σαλάτα και την ανακατεύετε προσεκτικά.
Σχόλια (7)