Φασόλια σούπα με λαχανικά και ρύζι
Φασόλια ξερά σούπα με λαχανικά και ρύζι
Λίγα μυστικά ακόμα
Κατά τον βρασμό των υλικών μπορούμε να προσθέσουμε μια μικρή καυτερή πιπεριά για ένταση. Όταν σερβίρουμε την σούπα στο πιάτο μπορούμε να πασπαλίσουμε με 1-2 κουταλιές παρμεζάνα.
Υλικά
-
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
-
1 μικρή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
-
2 κλωνάρια σέλερι (το κοτσάνι κομμένο σε κύβους και τα φύλλα σε λωρίδες)
-
250 γρ φασόλια ξερά άσπρα
-
100 γρ ρύζι
-
Αλάτι, πιπέρι, λάδι
-
Κατά προτίμηση τριμμένη παρμεζάνα, καυτερή πιπεριά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουσκεύουμε τα φασόλια για 8 ώρες. Τα βράζουμε με 1 λίτρο νερό μέχρι να γίνουν.
-
2
Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο για 3'. Προσθέτουμε το πράσο και το σέλερι και ανακατεύουμε για άλλα 3'.
-
3
Ρίχνουμε τα φασόλια με το νερό τους. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό ώστε να σκεπαστούν καλά όλα τα υλικά. Βράζουμε για 15' λεπτά ακόμα και προσθέτουμε το ρύζι. Αλάτι, πιπέρι και επιπλέον 15' λεπτά βράσιμο. Προσέχουμε το νερό να μην χυλώσει το φαγητό.
-
4
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο ενισχύουμε με λίγο λάδι ακόμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια