Φασόλια στο φούρνο με πιπεριές και ελιές

Bαθμολογία: 4.6842
       
 
19 ψήφοι
bizi, 05.02.08

Περιγραφή

Ένα φαγητό μούρλια... Αρέσει ακόμη και σε όσους δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τα ξερά φασόλια...
Φασόλια στο φούρνο με πιπεριές και ελιές
photo: golfo

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. φασόλια ξερά
  • 3 πιπεριές πράσινες κομμένες σε φέτες
  • 3 ντομάτες κόκκινες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 5 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 φλ.μαύρες ελιές (κατά προτίμηση αλατσοελιές)
  • 1 φλ. λάδι
  • 1 καυτερή πιπεριά ολόκληρη (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Όσπρια
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Περιέχει: Πιπεριές , Ντομάτες
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε για ένα βράδυ ή γύρω στις 10 ώρες, σε νερό για να φουσκώσουν.
  2. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα βράζουμε μέσα στο ίδιο νερό που φούσκωσαν (για να μην πετάξουμε τις βιταμίνες που διέφυγαν στο νερό). Όταν έχουν μισοβράσει, σβήνουμε τη φωτιά.
  3. Τα αδειάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ, τις ελιές, το λάδι, το μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά (αν θέλουμε) και το αλάτι. Προσθέτουμε και νερό, τόσο ώστε να μισοσκεπάζονται τα φασόλια και ψήνουμε το φαγητό για 40΄ περίπου, σε μέτριο φούρνο.

Σχετικές συνταγές

    25 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από zoig, 14-11-08  
    Μπορεί να φανεί χαζή η ερώτηση αλλά σε πόση ώρα μισοβράζουν τα φασόλια? Θα τα βάλω στη χύτρα. Και στο φούρνο το μέτριο είναι 150 C στο πάνω κάτω ή στον αέρα?
    #
    Σχόλιο από bizi, 19-1-09  
    Παρότι κατυστερημένη η απάντησή μου, δεν υπάρχει στάνταρ για το βράσιμο των φασολιών. Αν είναι φετινής σοδειάς βράζουν πιο γρήγορα. Θα σου πρότεινα να μην τα βάλεις στη χύτρα γιατί μπορει να σου λιώσουν. Μισοβράζουμε εννοώ ότι όταν τα δαγκώνεις, στο εσωτερικό είναι ακόμη λίγο σκληρά. Στο φούρνο το μέτριο είναι 180οC. Εγώ συνήθως μαγειρεύω στον αέρα.
    #
    Σχόλιο από Δανάη.., 21-1-09  
    Μπράβο bizi!!!
    Πολύ ωραία συνταγή!έχω φτιάξει το φαγητό 2 φορές ήδη και έγινε πολύ καλό! Απλά εβαλα λιγότερες πιπεριές για να μην είναι πολύ βαρύ.
    #
    Σχόλιο από fytofarmako, 21-12-09  
    Εξαιρετική εναλλακτική για κάποιους σαν εμένα που δεν έχουμε την καλύτερη σχέση με τους φασίολους. Έφτιαξα το φαγάκι σήμερα και προσέθεσα επίσης καρότα και φέτα.
    #
    Σχόλιο από sakis_chief, 5-1-10  
    Για ακόμη περισσότερη γεύση, προσθέστε δύο σκελιδες σκόρδο κομμένες στη μέση...
    #
    Σχόλιο από golfo, 23-5-10  
    παρα πολυ ωραιος τροπος για να φας φασολια,και μπορω να πω οτι μου αρεσουν πολυ περισοτερο ετσι.
    ελιες δεν εβαλα γιατι δεν τις τρωει ποτε ο αντρας μου.
    αλλα μπορει ο καθενας να προσθεσει οτι του αρεσει πιστευω.
    κι εγω εβαλα καροτακι,και σκορδο,και πιπερια οχι καυτερη αλλα γλυκια.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από sofia lili, 19-1-11  
    #
    Σχόλιο από ppopie, 18-2-11  
    #
    Σχόλιο από strada, 20-6-11  
    ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΤΡΩΓΑ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ.ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ!ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΜΑΪΔΑΝΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΘΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΚΑΙ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΒΑΛΑ 3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ.ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΙ ΕΛΑΦΡΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!
    #
    Σχόλιο από bizi, 25-6-11  
    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!
    #
    Σχόλιο από melt, 10-12-11  
    #
    Σχόλιο από tetoulini86, 22-2-12  
    Πολλή ωραία η συνταγή! Και γω έβαλα λιγότερο λάδι μιας και κάνουμε διατροφή με τον άντρα μου, αλλά πρόσθεσα και έναν κύβο λαχανικών για περισσότερη γεύση! Αυτή τη στιγμή ψήνεται...Πιστεύω θα το τσακίσουμε!
    #
    Σχόλιο από GiannisPaok4, 27-2-12  
    Καλησπέρα! Σήμερα θα κάνω τη στυνταγούλα σου!! Απλά είχα μία ερώτηση... Μήπως να σκέπαζα με αλουμινόχαρτο το ταψάκι για να μην πιάσουν ή δεν παίζει τέτοιο ενδεχόμενο??? Θα σου βάλω 5 πιρουνάκια γιατί μόλις διάβασα την συνταγή θέλησα να την κάνω!! Και ξέρεις από εκεί αρχίζουν όλα!!!!!
    #
    Σχόλιο από bizi, 27-2-12  
    Κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται να σκεπάσεις το φαγητό με αλουμινόχαρτο (άσε που δεν είναι υγιεινό το αλουμινόχαρτο όταν ζεσταίνεται).Αν σιγοψήσεις το φαγητό θα ψηθεί όμορφα και θα ξεροψηθεί και λίγο πάνω πάνω.Βεβαία όλα είναι θέμα γούστου.Εγώ πάντως όταν είναι να σκεπάσω το φαγητό στο φούρνο βάζω ένα άλλο ταψί από πάνω.Ελπίζω να βοήθησα άν και μάλλον θα το έχεις ήδη φτιάξει...Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
    #
    Σχόλιο από fofaki03, 15-3-12  
    Teleia!!! 5 piroynakia ki apo mena an skefteis oti den etroga ta fasolia... i fotografia den einai teleia alla i geysi htan!!!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 9-4-12  
    Όμορφος συνδυασμός γεύσεων, ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από fourtouna2, 14-5-12  
    #
    Σχόλιο από ath46, 1-10-12  
    #
    Σχόλιο από foteinoula_naxos, 27-5-13  
    5 πηρουνάκια γιατί τα έφαγα ακόμα και εγώ που δεν τρώω όσπρια!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    18 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Δανάη.., 21-1-09  
    Μπράβο bizi!!!
    Πολύ ωραία συνταγή!έχω φτιάξει το φαγητό 2 φορές ήδη και έγινε πολύ καλό! Απλά εβαλα λιγότερες πιπεριές για να μην είναι πολύ βαρύ.
    #
    Σχόλιο από golfo, 23-5-10  
    παρα πολυ ωραιος τροπος για να φας φασολια,και μπορω να πω οτι μου αρεσουν πολυ περισοτερο ετσι.
    ελιες δεν εβαλα γιατι δεν τις τρωει ποτε ο αντρας μου.
    αλλα μπορει ο καθενας να προσθεσει οτι του αρεσει πιστευω.
    κι εγω εβαλα καροτακι,και σκορδο,και πιπερια οχι καυτερη αλλα γλυκια.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από sofia lili, 19-1-11  
    #
    Σχόλιο από ppopie, 18-2-11  
    #
    Σχόλιο από bizi, 25-6-11  
    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!
    #
    Σχόλιο από melt, 10-12-11  
    #
    Σχόλιο από tetoulini86, 22-2-12  
    Πολλή ωραία η συνταγή! Και γω έβαλα λιγότερο λάδι μιας και κάνουμε διατροφή με τον άντρα μου, αλλά πρόσθεσα και έναν κύβο λαχανικών για περισσότερη γεύση! Αυτή τη στιγμή ψήνεται...Πιστεύω θα το τσακίσουμε!
    #
    Σχόλιο από fofaki03, 15-3-12  
    Teleia!!! 5 piroynakia ki apo mena an skefteis oti den etroga ta fasolia... i fotografia den einai teleia alla i geysi htan!!!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 9-4-12  
    Όμορφος συνδυασμός γεύσεων, ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από fourtouna2, 14-5-12  
    #
    Σχόλιο από ath46, 1-10-12  
    #
    Σχόλιο από foteinoula_naxos, 27-5-13  
    5 πηρουνάκια γιατί τα έφαγα ακόμα και εγώ που δεν τρώω όσπρια!
    #
    Σχόλιο από apogeio, 30-6-13  
    #
    Σχόλιο από SiaRakos, 2-9-13  
    Πολύ καλό πιάτο. Είχα μια μικρή αμφιβολία για τις ελιές, γι αυτό έβαλα λιγότερες απ' όσες λέει η συνταγή και έγινε απίστευτο. Εγω τσίγαρισα πρώτα ελαφρά το κρεμμύδι με τον πελτέ & τις πιπεριές και πρόσθεσα 1 κύβο κοτόπουλο. Μετά ανακάτεψα το μείγμα στο ταψί με σκόρδο, μαιντανό και τα φασόλια. Μπράβο... πολύ νόστιμο φαγητό.
    #
    Σχόλιο από bizi, 6-9-13  
    Χαίρομαι που υπάρχουν και άλλοι με τις ίδιες γευστικές προτιμήσεις....Εγώ, αυτό που θεωρώ ιδιαίτερα γευστικό σε αυτό το φαγητό, είναι οι ελιές και η νοστιμιά που δίνουν στα φασόλια...
    #
    Σχόλιο από thodoriskak, 4-2-14  
    ΕΓΙΝΑΝ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΗΜΑ. ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΣΙΓΟΥΡΑ.ΕΓΩ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ.
    #
    Σχόλιο από thodoriskak, 26-2-14  

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από zoig, 14-11-08  
    Μπορεί να φανεί χαζή η ερώτηση αλλά σε πόση ώρα μισοβράζουν τα φασόλια? Θα τα βάλω στη χύτρα. Και στο φούρνο το μέτριο είναι 150 C στο πάνω κάτω ή στον αέρα?
    #
    Σχόλιο από bizi, 19-1-09  
    Παρότι κατυστερημένη η απάντησή μου, δεν υπάρχει στάνταρ για το βράσιμο των φασολιών. Αν είναι φετινής σοδειάς βράζουν πιο γρήγορα. Θα σου πρότεινα να μην τα βάλεις στη χύτρα γιατί μπορει να σου λιώσουν. Μισοβράζουμε εννοώ ότι όταν τα δαγκώνεις, στο εσωτερικό είναι ακόμη λίγο σκληρά. Στο φούρνο το μέτριο είναι 180οC. Εγώ συνήθως μαγειρεύω στον αέρα.
    #
    Σχόλιο από GiannisPaok4, 27-2-12  
    Καλησπέρα! Σήμερα θα κάνω τη στυνταγούλα σου!! Απλά είχα μία ερώτηση... Μήπως να σκέπαζα με αλουμινόχαρτο το ταψάκι για να μην πιάσουν ή δεν παίζει τέτοιο ενδεχόμενο??? Θα σου βάλω 5 πιρουνάκια γιατί μόλις διάβασα την συνταγή θέλησα να την κάνω!! Και ξέρεις από εκεί αρχίζουν όλα!!!!!
    #
    Σχόλιο από bizi, 27-2-12  
    Κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται να σκεπάσεις το φαγητό με αλουμινόχαρτο (άσε που δεν είναι υγιεινό το αλουμινόχαρτο όταν ζεσταίνεται).Αν σιγοψήσεις το φαγητό θα ψηθεί όμορφα και θα ξεροψηθεί και λίγο πάνω πάνω.Βεβαία όλα είναι θέμα γούστου.Εγώ πάντως όταν είναι να σκεπάσω το φαγητό στο φούρνο βάζω ένα άλλο ταψί από πάνω.Ελπίζω να βοήθησα άν και μάλλον θα το έχεις ήδη φτιάξει...Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από fytofarmako, 21-12-09  
    Εξαιρετική εναλλακτική για κάποιους σαν εμένα που δεν έχουμε την καλύτερη σχέση με τους φασίολους. Έφτιαξα το φαγάκι σήμερα και προσέθεσα επίσης καρότα και φέτα.
    #
    Σχόλιο από sakis_chief, 5-1-10  
    Για ακόμη περισσότερη γεύση, προσθέστε δύο σκελιδες σκόρδο κομμένες στη μέση...
    #
    Σχόλιο από strada, 20-6-11  
    ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΤΡΩΓΑ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ.ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ!ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΜΑΪΔΑΝΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΘΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΚΑΙ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΒΑΛΑ 3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ.ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΙ ΕΛΑΦΡΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΦΑΓΗΤΑ
    Ένα βιβλίο 73 αγαπημένων συνταγών, του/της SOFITSA
    ΝΟΣΤΙΜΟΝΗΣΤΗΣΙΜΑ ΦΑΓΗΤΑ-ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της roulaz
    Νηστίσιμα φαγητά
    Ένα βιβλίο 61 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της avrillios
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της strada