Φασόλια χάντρες κοκκινιστά

Bαθμολογία: 4.6364
       
 
11 ψήφοι
Ναυσικά, 09.05.11

Περιγραφή

Χάντρες πολύ αρωματικές και γευστικές, που ενδείκνυνται για τρελές "παπάρες"!
Φασόλια χάντρες κοκκινιστά

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. φασόλια χάντρες (μπαρμπουνοφάσουλα)
  • 500 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι
  • ρίγανη
  • 1 ξυλάκι κανέλλας
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Λαδερά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Περιέχει: Σάλτσα ντομάτα
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 45' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Κόβω το κρεμμύδι
Βήμα 2
2) και το τσιγαρίζω σε λάδι.
Βήμα 3
3) Μόλις μαλακώσει, ρίχνω και τα φασόλια. Τα αφήνω να τσιγαριστούν για 3-4 λεπτά
Βήμα 4
4) και στη συνέχεια προσθέτω ζεστό νεράκι, ίσα να καλύψει όλα τα φασόλια.
Βήμα 5
5) Βράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Προσθέτω νεράκι ζεστό όταν βλέπω να "σώνεται".
Βήμα 6
6) Όταν μαλακώσουν, ρίχνω την ντομάτα.
Βήμα 7
7) Αφήνω να πάρει μια βράση, και ρίχνω τα μυρωδικά.
Βήμα 8
8) Μόλις δέσει η σάλτσα και οι μυρωδιές,
Βήμα 9
9) είναι έτοιμο προς κατανάλωση!

Σχετικές συνταγές

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από eytyxiamaribni, 12-11-11  
    Νοστιμότατη
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-11-11  
    Χαίρομαι που σου άρεσε!
    #
    Σχόλιο από Biljana, 21-3-12  
    #
    Σχόλιο από stelia, 10-10-12  
    Πάρα πολύ ωραία!!!! Μας άρεσαν πολύ!!!! Πρώτη φορά τα δοκίμασα με την κανέλλα και τα γαρύφαλλα και πραγματικά εντυπωσιάστηκα!!!! Είναι τα μπαχαρικά που μου αρέσουν και στο κοκκινιστό κρέας! Από ΄δω και πέρα θα το καθιερώσω στη φασολάδα!!!! Σ΄ευχαριστούμε!!!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 10-10-12  
    Έχεις δίκιο, και εγώ αυτά τα μπαχαρικά αγαπώ στα κρέατα. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω και ξερά φασόλια και γίγαντες.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 29-10-12  
    Πολύ νόστιμες οι χαντρούλες! Δεν τις συνήθιζα, αλλά τώρα θα μπουν στο διαιτολόγιό μας!
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 8-11-12  
    Ωραιότατα. Ευχαριστούμε πολύ
    #
    Σχόλιο από h_eleni+o_dimitris_peinane, 4-3-13  
    Α σε ευχαριστουμε πολυ κ για την συνταγη και για την πολυ καλη παρουσιαση της!! Δεν ηξερα με τι μπαχαρικα μπορω να τα συνδιασω. Εναλλακτηκα μπορουμε να βρασουμε με μισο δαχτυλο νερακι το κρεμμυδι αντι να το τσιγαρισουμε με το λαδι, για πιο υγειινα ..
    #
    Σχόλιο από κικκη, 6-3-13  
    Πολύ ωραία!!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-3-13  
    Χαίρομαι που σας άρεσαν!
    #
    Σχόλιο από shunlida, 10-9-13  
    καλημέρα, έχω μία ερώτηση, πρέπει οι χάντρες να μουλιάσουν πρώτα στο νερό; αν ναι, πόση ώρα θα χρειαστεί;
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 10-9-13  
    Εγώ παίρνω πάντα χλωρά φασόλια χάντρες. Τέτοια εποχή τα βρίσκεις και φρέσκα (κατεψυγμένα τα βρίσκεις όλο το χρόνο), οπότε δεν θέλουν καθόλου μουλιασμα, τα χρησιμοποιείς κατευθείαν. Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από maktubgr, 17-9-13  
    Αντί για γαρύφαλλο , βάζω 5 κόκκους μπαχάρι .... Στο τσιγάρισμα των κρεμμυδιών προσθέτω πελτέ για να τσιγαριστεί επίσης και το σβύνω με κόκκινο κρασί .... Προσθέτω και μια κουταλιά ζάχαρη για να γλυκάνει η ντομάτα....
    #
    Σχόλιο από Minerva, 14-12-13  
    Πολύ καλή η συνταγή σου,απλή και νόστιμη!
    #
    Σχόλιο από maktubgr, 15-4-14  
    Το αγαπημένο μου καλοκαιρινό φαγητό , στα νιάτα μου . Η συγχωρεμένη η μανούλα μας το μαγείρευε με φασολάκια πράσινα .Εγώ , τώρα πλέον , τα φτιάχνω σκέτα .... σαν της συνταγής .... όταν είναι στην εποχή τους και η τιμή τους έχει πέσει , αγοράζω αρκετά , τα ξεσπυρίζω και τα καταψύχω σε σακουλάκια ανά μαγείρεμα ....Τελευταία φορά , τσιγάρισα τα κρεμμύδια μαζί και τον πελτέ , τον έσβησα με κόκκινο κρασί και πρόσθεσα 2 φέτες πιπεριά , για την γεύση .....
    #
    Σχόλιο από somi085, 23-5-14  

    13 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από eytyxiamaribni, 12-11-11  
    Νοστιμότατη
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-11-11  
    Χαίρομαι που σου άρεσε!
    #
    Σχόλιο από Biljana, 21-3-12  
    #
    Σχόλιο από stelia, 10-10-12  
    Πάρα πολύ ωραία!!!! Μας άρεσαν πολύ!!!! Πρώτη φορά τα δοκίμασα με την κανέλλα και τα γαρύφαλλα και πραγματικά εντυπωσιάστηκα!!!! Είναι τα μπαχαρικά που μου αρέσουν και στο κοκκινιστό κρέας! Από ΄δω και πέρα θα το καθιερώσω στη φασολάδα!!!! Σ΄ευχαριστούμε!!!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 10-10-12  
    Έχεις δίκιο, και εγώ αυτά τα μπαχαρικά αγαπώ στα κρέατα. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω και ξερά φασόλια και γίγαντες.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 29-10-12  
    Πολύ νόστιμες οι χαντρούλες! Δεν τις συνήθιζα, αλλά τώρα θα μπουν στο διαιτολόγιό μας!
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 8-11-12  
    Ωραιότατα. Ευχαριστούμε πολύ
    #
    Σχόλιο από h_eleni+o_dimitris_peinane, 4-3-13  
    Α σε ευχαριστουμε πολυ κ για την συνταγη και για την πολυ καλη παρουσιαση της!! Δεν ηξερα με τι μπαχαρικα μπορω να τα συνδιασω. Εναλλακτηκα μπορουμε να βρασουμε με μισο δαχτυλο νερακι το κρεμμυδι αντι να το τσιγαρισουμε με το λαδι, για πιο υγειινα ..
    #
    Σχόλιο από κικκη, 6-3-13  
    Πολύ ωραία!!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-3-13  
    Χαίρομαι που σας άρεσαν!
    #
    Σχόλιο από Minerva, 14-12-13  
    Πολύ καλή η συνταγή σου,απλή και νόστιμη!
    #
    Σχόλιο από maktubgr, 15-4-14  
    Το αγαπημένο μου καλοκαιρινό φαγητό , στα νιάτα μου . Η συγχωρεμένη η μανούλα μας το μαγείρευε με φασολάκια πράσινα .Εγώ , τώρα πλέον , τα φτιάχνω σκέτα .... σαν της συνταγής .... όταν είναι στην εποχή τους και η τιμή τους έχει πέσει , αγοράζω αρκετά , τα ξεσπυρίζω και τα καταψύχω σε σακουλάκια ανά μαγείρεμα ....Τελευταία φορά , τσιγάρισα τα κρεμμύδια μαζί και τον πελτέ , τον έσβησα με κόκκινο κρασί και πρόσθεσα 2 φέτες πιπεριά , για την γεύση .....
    #
    Σχόλιο από somi085, 23-5-14  

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από shunlida, 10-9-13  
    καλημέρα, έχω μία ερώτηση, πρέπει οι χάντρες να μουλιάσουν πρώτα στο νερό; αν ναι, πόση ώρα θα χρειαστεί;
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 10-9-13  
    Εγώ παίρνω πάντα χλωρά φασόλια χάντρες. Τέτοια εποχή τα βρίσκεις και φρέσκα (κατεψυγμένα τα βρίσκεις όλο το χρόνο), οπότε δεν θέλουν καθόλου μουλιασμα, τα χρησιμοποιείς κατευθείαν. Καλή επιτυχία!

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από maktubgr, 17-9-13  
    Αντί για γαρύφαλλο , βάζω 5 κόκκους μπαχάρι .... Στο τσιγάρισμα των κρεμμυδιών προσθέτω πελτέ για να τσιγαριστεί επίσης και το σβύνω με κόκκινο κρασί .... Προσθέτω και μια κουταλιά ζάχαρη για να γλυκάνει η ντομάτα....

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Όσπρια
    Ένα βιβλίο 3 αγαπημένων συνταγών, του/της fenia92
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 328 αγαπημένων συνταγών, του/της Νινον!!!!
    Κλασσικές Συνταγές
    Ένα βιβλίο 70 αγαπημένων συνταγών, του/της Ικαριώτισσα
    ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
    Ένα βιβλίο 94 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt
    ΝΟΣΤΙΜΟΝΗΣΤΗΣΙΜΑ ΦΑΓΗΤΑ-ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της roulaz