κύρια φωτογραφία συνταγής Φετόπιτα
angelina d
angelina d @cook_8473703

Φετόπιτα με φύλλο κρούστας

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσέχετε να μην πιέζετε πολύ τα φύλλα κάθε φορά για να γίνει αφράτη.Σερβίρετε κατά προτίμηση ζεστή. Και κρύα είναι ωραια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

9 κομμάτια ανάλογα του πυρέξ
  1. 12 φύλλα κρούστας
  2. 0.5 φλυντζανι ελαιόλαδο για άλυμα φύλλων κρούστας
  3. 500 γρ. τυρί φέτα
  4. 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
  5. 1 φλ. φρέσκια κρέμα
  6. 1 κ/κι baking powder

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε στο μιξερ θριματισμένη τη φέτα και προσθέτουμε το γιαούρτι, τη κρέμα και τα αυγά ένα-ένα. Ακολούθως προσθέτουμε το baking powder.

  2. 2

    Λαδώνουμε με πινέλο ένα πυρέξ και εφαρμόζουμε ένα φύλλο κρούστας και απλώνουμε παντου μια μετρια στρώση από το μίγμα μας. Συνεχιζουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα μας. Λαδώνουμε ελαφρά κάθε φύλλο.

  3. 3

    Το τελευταίο φύλλο με το οποίο θα καλύψουμε την πίτα μας το βρέχουμε με νερό (με τα χέρια για να μην μας πέσει πολυ).

  4. 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους μεχρι να ροδοκοκκινήσει.

  5. 5

    Η τραγανη μας πίτα είναι έτοιμη να συνοδεύσει ενα γεύμα ή να σερβιριστεί για κυρίως πιάτο!

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

golfo
golfo @cook_8452627
Αντζελινα να ρωτησω κατι?\nγια ποιο λογο πρεπει να μπει το μπεικεν μεσα στα αυγα?\nδεν ειναι κεικ.\nμια απλη τυροπιτα ειναι που γινεται με φυλο- γεμιση.κλπ.\nτα υλικα της ειναι μια χαρα και ετσι,κατα την γνωμη μου,εγω δεν θα εβαζα διογκωτικο μεσα,δεν υπαρχει λογος,τα αυγα ,το γιαουρτι και η κρεμα η γαλα την φουσκωνουν την τυροπιτα.\nευχαριστουμε για την συνταγη\n

Από

angelina d
angelina d @cook_8473703
στις