Φετόπιτα
Φετόπιτα με φύλλο κρούστας
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσέχετε να μην πιέζετε πολύ τα φύλλα κάθε φορά για να γίνει αφράτη.Σερβίρετε κατά προτίμηση ζεστή. Και κρύα είναι ωραια.
Υλικά
-
12 φύλλα κρούστας
-
0.5 φλυντζανι ελαιόλαδο για άλυμα φύλλων κρούστας
-
500 γρ. τυρί φέτα
-
1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
-
1 φλ. φρέσκια κρέμα
-
4 αυγά
-
1 κ/κι baking powder
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε στο μιξερ θριματισμένη τη φέτα και προσθέτουμε το γιαούρτι, τη κρέμα και τα αυγά ένα-ένα. Ακολούθως προσθέτουμε το baking powder.
-
2
Λαδώνουμε με πινέλο ένα πυρέξ και εφαρμόζουμε ένα φύλλο κρούστας και απλώνουμε παντου μια μετρια στρώση από το μίγμα μας. Συνεχιζουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα μας. Λαδώνουμε ελαφρά κάθε φύλλο.
-
3
Το τελευταίο φύλλο με το οποίο θα καλύψουμε την πίτα μας το βρέχουμε με νερό (με τα χέρια για να μην μας πέσει πολυ).
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους μεχρι να ροδοκοκκινήσει.
-
5
Η τραγανη μας πίτα είναι έτοιμη να συνοδεύσει ενα γεύμα ή να σερβιριστεί για κυρίως πιάτο!
Σχόλια (8)