Φιλέτα κοτόπουλου με κρούστα και γιαούρτι
Μία συνταγή που αρέσει σε αυτούς που τους αρέσουν οι διαφορετικές γεύσεις!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ευχαριστούμε την Ναυσικά για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
4 φιλέτα κοτόπουλο
-
4 κουταλιές σούπας λάδι
-
1 κουταλιά γλυκού πάπρικα
-
1 κουταλιά γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
-
200 γρ. γιαούρτι
-
3 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες
-
1 κουταλιά σούπας βασιλικό
-
4 μικρά κρεμμύδια
-
2 κουταλιές σούπας ξύδι μπαλσάμικο
-
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-
2 παξιμάδια θρυμματισμένα κρίθινα
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε, σκουπίζουμε τα φιλέτα και τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
-
2
Χτυπάμε στο multi το λάδι, το γιαούρτι, την πάπρικα και τον κόλιανδρο
-
3
Τα περιχύνουμε στο κοτόπουλο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 10 λεπτά.
-
4
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (ντομάτες, βαλσάμικο, σκόρδο, παξιμάδια, κρεμμύδια, βασιλικό, αλάτι και πιπέρι).
-
5
Μοιράζουμε το μείγμα πάνω στα κοτόπουλα.
-
6
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψήνουμε για 20 με 30 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.
-
7
Σερβίρεται σχεδόν αμέσως.
Σχόλια (4)