Φιλέτα με σάλτσα καρμπονάρα
Κρεμμώδης σάλτσα με υπέροχη γεύση και μία νότα πικάντικη που δίνει το κονιάκ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Φυσικά και δεν είναι η αυθεντική συνταγή για καρμπονάρα σάλτσα. Έτσι όμως μου την είπανε και έτσι τη μεταφέρω. Εκτός από μοσχαρίσια φιλέτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φιλέτα κοτόπουλου και ψαρονέφρι.Κάντε τη συνταγή ασφαλή ως προς τη γλουτένη αφού ελέγξετε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, και φτιάξτε το ζωμό μόνοι σας ΟΧΙ με κύβο έτοιμο.
Υλικά
-
2 κομμάτια φιλέτο μοσχαρίσιο
-
100 γρ. πανσέτα ψιλοκομμένη
-
150 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετούλες (προαιρετικά)
-
250 ml κρέμα γάλακτος
-
1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
-
1 φλ. ζωμός βοδινού
-
70 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
-
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
αλάτι / φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
-
2
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα.
-
3
Προσθέτουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και το φρέσκο βούτυρο.
-
4
Σοτάρουμε τα φιλέτα μέχρι να έρθουν στο επιθυμητό σημείο ψησίματος.
-
5
Αφαιρούμε τα φιλέτα και τα κρατάμε ζεστά.
-
6
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και την πανσέτα.
-
7
Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
8
Προσθέτουμε το ζωμό.
-
9
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να απορροφηθούν τα υγρά.
-
10
Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία.
-
11
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα.
-
12
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και κατεβάζουμε από το μάτι.
-
13
Περιχύνουμε τα φιλέτα, τα πασπαλίζουμε με τον μαϊντανο και σερβίρουμε.
-
14
Μπορούμε να συνοδεύσουμε με ζυμαρικά, ρύζι ή σοτέ λαχανικά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια
φοβεροοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο
το εκανα χτες σε δειπνο...
συγχαρητηρια