Φιλέτα μοσχαρίσια με μπύρα, μουστάρδα και ψωμί τοστ
Φιλέτα σε κύβους με πικάντiκη σάλτσα και ψωμάκια του τοστ! Συνοδεύουμε με ρύζι. Πεντανόστιμη συνταγή από την Ελαϊς!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τον χυμό λεμονιού το παραλείπετε αν δεν σας αρέσει η γεύση, έχει το ξύσμα άλλωστε!Στο κρέας τον χυμό τον ρίχνουμε στο τέλος για να κρατήσει τη γεύση που ταιριάζει-δένει πάρα πολύ!Γίνεται το ίδιο νόστιμο και με φιλέτο χοιρινό!
Υλικά
-
Φιλέτα μοσχαρίσια κομμένα σε κύβους
-
1 φλ. λάδι
-
1 κρεμμύδι χοντοκομμένο
-
5-6 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
-
1 κουτί μπύρα
-
2 δαφνόφυλλα
-
2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γλ. ξερό
-
χυμό ενός λεμονιού
-
4 φέτες ψωμί του τόστ
-
2 κ.γλ. αλεύρι
-
2 κ.γλ. καστανή ζάχαρη{προαιρετικά}
-
2 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
-
2 κ.σ. μουστάρδα
-
Για το ρύζι
-
2 φλ. ρύζι τύπου Αμερικής ή όποιο σας αρέσει
-
4 φλ. νερό
-
1 κ.σ. βιτάμ
-
αλάτι και πιπέρι με προσοχή!
-
1 κύβο ζωμό μοσχαρίσιο της knorr
-
ξύσμα μισού λεμονιού
-
χυμό μισού λεμονιού {αν θέλετε για περισσότερη γεύση}
-
1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, σκόρδα στο λάδι, ρίχνουμε και τους κύβους φιλέτου να ροδίσουν καλά.
-
2
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, σβήνουμε με την μπύρα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
3
Ρίχνουμε την μουστάρδα, ζάχαρη, θυμάρι, δαφνόφυλλα και αλατοπίπερο, σιγοβράζουμε 30 λεπτά περίπου να μαλακώσει το κρέας.
-
4
Κόβουμε τα ψωμάκια σε κυβάκια, τα σοτάρουμε στη μαργαρίνη και τα προσθέτουμε στο κρέας. Ανακατεύουμε απαλά, να μην διαλυθούν τα ψωμάκια και αφήνουμε στη φωτιά ακόμη 5 λεπτά.
-
5
Τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και σβήνουμε το φαγητό μας.
-
6
Σερβίρουμε με ρύζι ή χυλοπιτάκι.
-
7
Για το ρύζι, σοτάρουμε στη μαργαρίνη το ρύζι καλά πλυμένο και στραγγισμένο, σβήνουμε με το κρασί και τον χυμό, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και το νερό, ανακατεύουμε καλά.
-
8
Προσθέτουμε τον κύβο και αλατοπίπερο με προσοχή και σιγοβράζουμε 10 λεπτά περίπου.
Σχόλια (2)