Φιλέτα ψαριού ψημένα σε μαρουλόφυλλα

vasiliki ver, 10.10.13

Περιγραφή

Ελαφρύ, νόστιμο φαγητό, γίνεται με όλα τα φιλέτα ψαριών.

Φιλέτα ψαριού ψημένα σε μαρουλόφυλλα

Τι χρειαζόμαστε:

  • φιλέτα γλώσσας ή άλλου ψαριού
  • μεγάλα φύλλα μαρουλιού όσα και τα φιλέτα
  • κολοκυθάκι κομμένο σε μπαστουνάκια
  • πιπεριά σε μπαστουνάκια
  • καρότο σε μπαστουνάκια
  • ρίγανη
  • μαντζουράνα
  • αλατοπίπερο
  • λίγη μαργαρίνη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Θαλασσινά
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζεματάμε τα μαρουλόφυλλα 2 λεπτά και αφήνουμε να στραγγίξουν.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τις γλώσσες και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
  3. Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα μαρουλιού και τα αλατίζουμε ελαφρά.
  4. Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια των λαχανικών πάνω στο φύλλο και επάνω βάζουμε το φιλέτο ψαριού.
  5. Πασπαλίζουμε με μαντζουράνα, λίγη μαργαρίνη και τυλίγουμε προσεχτικά σε ρολό. Κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.
  6. Βάζουμε όλα τα ρολά σε καλά λαδωμένο ταψί. Πάνω σε κάθε ρολό βάζουμε από 1/2 κ.γ. μαργαρίνη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά περίπου.
  7. Σερβίρουμε με ρύζι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα λαχανικά μας μπορούμε, αν θέλουμε, να τα βράσουμε 5' ή να τα ψήσουμε.

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Πως καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...

    Το tip της ημέρας

    Για κάθε φλυτζάνι νερό, βάλτε μια κουταλιά του γλυκού τσάι (αν χρησιμοποιείτε χύμα) και ρίξτε πάνω από τα φύλλα το βραστό νερό. Ανακατέψτε το καλά, σκεπάστε την τσαγιέρα και αφήστε το για 5’ (αν έχετε μόνο ένα φλυτζάνι σκεπάστε το με το πιατάκι του. 3-4’ είναι αρκετά για το φακελάκι).

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ψαρια
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της vasiliki ver
    ψαρικά
    Ένα βιβλίο 66 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa