Φιλέτα σολωμού με σάλτσα άνηθου
Εύκολη και νόστιμη συνταγή με σολομό, για τραπέζι και όχι μόνο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Την δοκίμασα πρόσφατα σε ένα φιλικό σπίτι και εντυπωσιάστικα!
Υλικά
-
4 φέτες σολομός
-
2 κ.σ.βούτυρο
-
3 κ.σ. βότκα ή άσπρο ξηρό κρασί
-
1/2 φλυτζάνι νερό
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
Για τη σάλτσα
-
Ζωμός από το ψήσιμο του σολομού
-
1/2 φλυτζάνι άνηθος ψιλοκομμένος
-
1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα φιλέτα σε χαρτί κουζίνας.
-
2
Τα τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί και ρίχνουμε το βούτυρο, τη βότκα, αλατι και πιπέρι.
-
3
Τα ψήνουμε σκεπασμένα στο φούρνο για 25΄ περίπου.
-
4
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα κρατάμε ζεστά.
-
5
Μεταφέρουμε τους χυμούς από το ταψί σε ένα κατσαρολάκι.
-
6
Προσθέτουμε τον άνιθο, αλάτι και πιπέρι.
-
7
Ανακατεύουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
-
8
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει, χωρίς να βράσει.
-
9
Σερβίρουμε τα φιλέτα ζεστά και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα άνιθου.
-
10
Συνοδεύουμε με μακαρόνια ή βραστά λαχανικά της αρεσκείας μας.
Σχόλια (11)