Φιλετάκια κοτόπουλο με τυρί gorgonzola

8 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
moustarditsa
moustarditsa @cook_8511493
Αθήνα,

Η gorgonzola είναι ιταλικό τυρί τύπου ροκφόρ από αγελαδινό γάλα. Το όνομα του το οφείλει σε μία μικρή πόλη της κοιλάδας του Πάδου στην επαρχία της Λομβαρδίας. Συνήθως χρησιμοποιείται ως επιτραπέζιο ορεκτικό ή σε σάλτσες ζυμαρικών. Εδώ θα παρουσιάσουμε μια αυθεντική ιταλική συνταγή με φιλέτο κοτόπουλο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή με φωτό βήμα βήμα θα τη βρείτε εδώ.Μπορούμε να το σερβίρουμε με πιλάφι ή πουρέ ή σκέτο. Οι Ιταλοί πεθαίνουν να κάνουν παπάρα σ'αυτήν τη σάλτσα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
2 μερίδες
  1. μερικά φιλετάκια κοτόπουλου στήθος ή μπούτι
  2. λίγο αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
  3. 1 ποτήρι λευκό κρασί
  4. 1 κύβος ζωμού κότας διαλυμένος σε ένα φλυτζάνι νερό
  5. αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε, αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου.

  2. 2

    Βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε τα φιλετάκια.  Τα γυρνάμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές.

  3. 3

    Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε λίγη ώρα να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  4. 4

    Προσθέτουμε το ζωμό από τον κύβο που τον έχουμε διαλύσει σε ζεστό νερό και αφήνουμε μερικά λεπτά να βράσει σε σιγανή φωτιά.

  5. 5

    Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί.  Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

  6. 6

    Μόλις διαλυθεί προσθέτουμε ξανά το κοτόπουλο να πάρει μια βράση μαζί με το ζωμό από το τυρί.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

moustarditsa
moustarditsa @cook_8511493
στις
Αθήνα,
Με λένε Μαίρη και μαζί με τη γατούλα μου την Καλυψώ μαγειρεύουμε, περνάμε καλά κι αυτό φαίνεται προς τα έξω
Δες περισσότερα