Φιλετάκια κοτόπουλο με τυρί gorgonzola
Η gorgonzola είναι ιταλικό τυρί τύπου ροκφόρ από αγελαδινό γάλα. Το όνομα του το οφείλει σε μία μικρή πόλη της κοιλάδας του Πάδου στην επαρχία της Λομβαρδίας. Συνήθως χρησιμοποιείται ως επιτραπέζιο ορεκτικό ή σε σάλτσες ζυμαρικών. Εδώ θα παρουσιάσουμε μια αυθεντική ιταλική συνταγή με φιλέτο κοτόπουλο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή με φωτό βήμα βήμα θα τη βρείτε εδώ.Μπορούμε να το σερβίρουμε με πιλάφι ή πουρέ ή σκέτο. Οι Ιταλοί πεθαίνουν να κάνουν παπάρα σ'αυτήν τη σάλτσα!
Υλικά
-
μερικά φιλετάκια κοτόπουλου στήθος ή μπούτι
-
λίγο αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
-
1 ποτήρι λευκό κρασί
-
1 κύβος ζωμού κότας διαλυμένος σε ένα φλυτζάνι νερό
-
150 γρ. τυρί gorgonzola
-
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε, αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου.
-
2
Βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε τα φιλετάκια. Τα γυρνάμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές.
-
3
Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε λίγη ώρα να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
4
Προσθέτουμε το ζωμό από τον κύβο που τον έχουμε διαλύσει σε ζεστό νερό και αφήνουμε μερικά λεπτά να βράσει σε σιγανή φωτιά.
-
5
Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
-
6
Μόλις διαλυθεί προσθέτουμε ξανά το κοτόπουλο να πάρει μια βράση μαζί με το ζωμό από το τυρί.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια