κύρια φωτογραφία συνταγής Φιλετάκια κοτόπουλου με λιαστά ντοματάκια

Φιλετάκια κοτόπουλου με λιαστά ντοματάκια

6 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
elenixania
elenixania @Eleni
Χανιά

Φιλέτα κοτόπουλου με λιαστά ντοματάκια, κρέμα γάλακτος και γραβιέρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Αναστασίας Ντούζου "Τι θα μαγειρέψουμε σήμερα".

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  2. 1 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
  3. 1 κρεμμύδι τριμμένο
  4. 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  5. 5 λιαστά ντοματάκια ψιλοκομμένα
  6. 1/3 κούπας κρασί λευκό
  7. 1/2 κούπας γραβιέρα τριμμένη
  8. ελαιόλαδο
  9. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβετε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε λεπτές λωρίδες και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το τζίντζερ.

  2. 2

    Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα λιαστά ντοματάκια και σοτάρετε λίγο ακόμα.

  3. 3

    Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί.

  4. 4

    Περιμένετε να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τη γραβιέρα.

  5. 5

    Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για λίγα λεπτά για να δέσει η σάλτσα.

  6. 6

    Το σερβίρετε με ρύζι ή ζυμαρικά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

elenixania
στις
Χανιά