Φιλετάκια κοτόπουλου με λιαστά ντοματάκια
Φιλέτα κοτόπουλου με λιαστά ντοματάκια, κρέμα γάλακτος και γραβιέρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Αναστασίας Ντούζου "Τι θα μαγειρέψουμε σήμερα".
Υλικά
-
3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
-
1 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
-
1 κρεμμύδι τριμμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
-
5 λιαστά ντοματάκια ψιλοκομμένα
-
1/3 κούπας κρασί λευκό
-
1 κούπα κρέμα γάλακτος
-
1/2 κούπας γραβιέρα τριμμένη
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβετε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε λεπτές λωρίδες και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το τζίντζερ.
-
2
Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα λιαστά ντοματάκια και σοτάρετε λίγο ακόμα.
-
3
Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί.
-
4
Περιμένετε να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τη γραβιέρα.
-
5
Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για λίγα λεπτά για να δέσει η σάλτσα.
-
6
Το σερβίρετε με ρύζι ή ζυμαρικά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια