Φιλετάκια με μανιτάρια ή Scaloppine ai funghi

Bαθμολογία: 4.6
       
 
10 ψήφοι
Demy, 23.05.08

Περιγραφή

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα ξετρελάνει όλους τους μανιταρόφιλους!!!
Φιλετάκια με μανιτάρια ή Scaloppine ai funghi

Τι χρειαζόμαστε:

  • 8 λεπτές φέτες μοσχαρίσιες ή χοιρινές άπαχες
  • 500γρ μανιτάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα (όχι κονσέρβας)
  • 50γρ βούτυρο
  • 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1-2 κ.γ. ζωμο λαχανικών σε σκόνη
  • αλεύρι
  • μαιντανό
  • λίγο λαδι
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χοιρινό
Μέθοδος: Τηγανιού
Δυσκολία: Εύκολο
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Λιώνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το βούτηρο μαζι με λίγο λαδι και το σκόρδο.
  2. Αλευρωνουμε τα φιλετάκια και τα περνάμε στο τηγάνι να ροδοκοκινήσουν και απο τις δυο μεριές (προσοχή αν είναι πολύ λεπτές οι φετούλες μην αρπαξουν.
  3. Πασπαλίζουμε με τη σκόνη λαχανικών και προσθέτουμε τα μανιτάρια έτσι ώστε να είναι τα φιλετάκια πάνω από τα μανιτάρια.
  4. Όταν αρχίσουν να μαρένονται τα μανιτάρια προσθέτουμε το κρασί, λίγο αλάτοπίπερο και χαμηλώνουμε τη φωτιά μας.
  5. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 5 λεπτά και όταν έχει μείνει ελάχιστο ζουμάκι σβήνουμε την φωτιά μας, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατώνουμε προσεκτικά ώστε να δέσει η σαλτσούλα μας.
  6. Λιγο πριν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαιντανό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή ειναι μια κλασική ιταλική συνταγή.(με μια μικρή προσωπική μου πινελιά ως προς την κρέμα γάλακτος),συνήθως χρησιμοποίω μανιτάρια chiodini αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν στην ελλήνικη αγορά, οπoτε χρησιμοποιήστε οποια ποικιλία σας αρέρει! Σερβίρετε ωραιότατα με πουρέ.

18 Όλα

#
Σχόλιο από Μάριος, 26-5-08  
Το αγαπημένο μου !!
#
Σχόλιο από Ομηρος, 14-9-08  
Tην έφτιαξα με ψαρονέφρι πολύ καλή.
και ενα μικρό μυστικό το σκόρδο οχι απο την αρχή γιατί πικρένη η γέυση της σάλτσας.
#
Σχόλιο από Demy, 14-9-08  
Ομηρε εχεις δικιο για το σκορδο, ηταν παραληψη μου που δεν το ανεφερα, μπορουμε να το βαλουμε στην αρχη με την φλυδα του και μετα να το αφαιρεσουμε(τοσο οσο να αρωματισουμε το λαδι μας), ευχαριστω για τα καλα σου λογια αλλα βαλε και κανενα πιρουνακι:) !!!
#
Σχόλιο από Zero, 10-10-08  
Δεν θα μπορούσα να μην δοκιμάσω τη συνταγή σου αφού τρώω όλα τα φαγητά με μανιτάρια!Θα τη ξαναφτιάξω οπωσδήποτε!Σου λέει κάτι αυτό;
#
Σχόλιο από Demy, 10-10-08  
#
Σχόλιο από lichoudaki, 15-10-08  
πολυ καλη συνταγη! το συνοδεψα και με ρυζακι και ολοι ξετρελάθηκαν!
#
Σχόλιο από Demy, 15-10-08  
Χαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή!!! Μπορείτε να την δοκιμάσετε και με κοτόπουλο, είναι εξίσου καλή.
#
Σχόλιο από xarisss, 18-10-08  
Ευχαριστώ για τη συνταγή. Πολύ ωραία με ρύζι...
#
Σχόλιο από connnie, 26-10-08  
#
Σχόλιο από Stelidio, 9-12-08  
Πέντε πιρουνάκια από'μένα! Νοστιμότατο! Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω και με κοτόπουλο...
#
Σχόλιο από Demy, 10-12-08  
πολυ χαιρομαι που σας αρεσει η συνταγη! Stelidio αν την φτιαξεις με κοτοπουλο απεφυγε να βαλεις σκορδο,το κοτοπουλο δεν το σηκωνει το σκορδο.
#
Σχόλιο από masamifi, 11-11-09  
Από τις πιο αγαπημένες συνταγές εδώ και καιρό. Ήρθε η ώρα να βάλω τα πιρουνάκια που τις αξίζουν.
#
Σχόλιο από frazou, 27-3-10  
Το έφτιαξα χτες και βγήκε απίθανο!!! Εύγε
#
Σχόλιο από stalitsa_84, 14-11-10  
#
Σχόλιο από mpalou, 14-11-10  
Περιπου 500γρ κρέας να υπολογίσω για τα οχτώ φιλέτα; Για πρώτη φορά άραγε να το δοκιμάσω με χοιρινό ή με μοσχάρι;
#
Σχόλιο από Demy, 15-11-10  
mpalou ναι υπολογισε περιπου 500/600 γρμ. το κρεας, τωρα για το ειδος ειναι γουστα αυτα, εγω συνηθως το φτιαχνω με χοιρινο, καλη επιτυχια!!!
#
Σχόλιο από joan, 2-12-10  
ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ.ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!
#
Σχόλιο από ΜΑΓΙΑ, 10-4-11  

16 Σχόλια

#
Σχόλιο από Μάριος, 26-5-08  
Το αγαπημένο μου !!
#
Σχόλιο από Ομηρος, 14-9-08  
Tην έφτιαξα με ψαρονέφρι πολύ καλή.
και ενα μικρό μυστικό το σκόρδο οχι απο την αρχή γιατί πικρένη η γέυση της σάλτσας.
#
Σχόλιο από Demy, 14-9-08  
Ομηρε εχεις δικιο για το σκορδο, ηταν παραληψη μου που δεν το ανεφερα, μπορουμε να το βαλουμε στην αρχη με την φλυδα του και μετα να το αφαιρεσουμε(τοσο οσο να αρωματισουμε το λαδι μας), ευχαριστω για τα καλα σου λογια αλλα βαλε και κανενα πιρουνακι:) !!!
#
Σχόλιο από Zero, 10-10-08  
Δεν θα μπορούσα να μην δοκιμάσω τη συνταγή σου αφού τρώω όλα τα φαγητά με μανιτάρια!Θα τη ξαναφτιάξω οπωσδήποτε!Σου λέει κάτι αυτό;
#
Σχόλιο από Demy, 10-10-08  
#
Σχόλιο από lichoudaki, 15-10-08  
πολυ καλη συνταγη! το συνοδεψα και με ρυζακι και ολοι ξετρελάθηκαν!
#
Σχόλιο από xarisss, 18-10-08  
Ευχαριστώ για τη συνταγή. Πολύ ωραία με ρύζι...
#
Σχόλιο από connnie, 26-10-08  
#
Σχόλιο από Stelidio, 9-12-08  
Πέντε πιρουνάκια από'μένα! Νοστιμότατο! Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω και με κοτόπουλο...
#
Σχόλιο από Demy, 10-12-08  
πολυ χαιρομαι που σας αρεσει η συνταγη! Stelidio αν την φτιαξεις με κοτοπουλο απεφυγε να βαλεις σκορδο,το κοτοπουλο δεν το σηκωνει το σκορδο.
#
Σχόλιο από masamifi, 11-11-09  
Από τις πιο αγαπημένες συνταγές εδώ και καιρό. Ήρθε η ώρα να βάλω τα πιρουνάκια που τις αξίζουν.
#
Σχόλιο από frazou, 27-3-10  
Το έφτιαξα χτες και βγήκε απίθανο!!! Εύγε
#
Σχόλιο από stalitsa_84, 14-11-10  
#
Σχόλιο από Demy, 15-11-10  
mpalou ναι υπολογισε περιπου 500/600 γρμ. το κρεας, τωρα για το ειδος ειναι γουστα αυτα, εγω συνηθως το φτιαχνω με χοιρινο, καλη επιτυχια!!!
#
Σχόλιο από joan, 2-12-10  
ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ.ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!
#
Σχόλιο από ΜΑΓΙΑ, 10-4-11  

1 Ερωτήσεις

#
Σχόλιο από mpalou, 14-11-10  
Περιπου 500γρ κρέας να υπολογίσω για τα οχτώ φιλέτα; Για πρώτη φορά άραγε να το δοκιμάσω με χοιρινό ή με μοσχάρι;

1 Παραλλαγές

#
Σχόλιο από Demy, 15-10-08  
Χαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή!!! Μπορείτε να την δοκιμάσετε και με κοτόπουλο, είναι εξίσου καλή.

Σχετικά άρθρα

Τα μυστικά του τηγανιού
Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
Τα κομμάτια του χοιρινού
Αν νομίζετε πως το ψαρονέφρι είναι το νεφρό το...

Τη συνταγή προτείνουν:

Almures Suntages
Ένα βιβλίο 69 αγαπημένων συνταγών, του/της Zagoridou
Φαγητά
Ένα βιβλίο 36 αγαπημένων συνταγών, του/της eliza04
Αγαπημένες συνταγές
Ένα βιβλίο 119 αγαπημένων συνταγών, του/της haracorfu
Αγαπημένες συνταγές
Ένα βιβλίο 93 αγαπημένων συνταγών, του/της m54
Καλομαγειρέματα
Ένα βιβλίο 116 αγαπημένων συνταγών, του/της linmak88