Φιλέτο γλώσσας με χρυσή κρούστα
Μια εύκολη και εμφανίσιμη συνταγή για ψάρι που δεν στεγνώνει στο φούρνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή την είχα δεί στην TV πριν χρόνια. Το συνοδεύω πολλές φορές με ρυζάκι ή πατάτες βραστές λαδολέμονο.
Υλικά
-
4 φιλέτα γλώσσας
-
2 κούπες τριμμένο άσπρο μπαγιάτικο ψωμί
-
1 κουταλιά Μαϊντανός και άνιθος ψιλοκομμένος από
-
Λίγο λάδι
-
αλάτι, πιπέρι
-
σκόρδο
-
Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψί και απλώνω μέσα τα φιλέτα γλώσσας.
-
2
Ρίχνω αλάτι και πιπέρι.
-
3
Στο μπολ με το τρίμμα του μπαγιάτικου ψωμιού ρίχνω λίγο αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά και το σκόρδο.
-
4
Ρίχνω λίγο λάδι και ανακατεύω καλά το μείγμα.
-
5
Μ'ένα κουτάλι βάζω το μείγμα του τρίμματος πάνω στα φιλέτα να καλυφθούν καλά.
-
6
Ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς περίπου, μέχρι η κρούστα να ροδίσει.
Σχόλια (36)