κύρια φωτογραφία συνταγής Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα πέστο

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα πέστο

38 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
anniokm
anniokm @cook_8452360
England,United Kingdom

Νόστιμη, ελαφριά και εύκολη συνταγή με καταπληκτική γεύση!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή στο αλάτι!! Εγώ δεν αλατίζω το κοτόπουλο καθόλου γιατί η σάλτσα πέστο έχει ήδη αλάτι! Επίσης στο ανακάτεμα της μελιτζάνας με την σάλτσα sweet chilli ριχνω λίγο παραπάνω σάλτσα γιατί καραμελώνουν περισσότερο οι μελιτζάνες και είναι πιο νόστιμες! Αυτό βέβαια ειναι θέμα γούστου!! Την συνταγή αυτή δεν την επιννόησα, αλλά την βρήκα σ'ένα αγγλικό περιοδικό εδώ που ζώ, και την έχω κάνει αμέτρητες φορές και είναι καταπληκτική! Αξίζει να την δοκιμάσετε!! Την σάλτσα sweet chilli την βρίσκετε και στα σ/μ στην Ελλάδα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα
  1. 2 φιλέτα κοτόπουλου
  2. 8 ελιές καλαμών
  3. 1 μεγάλη μελιτζάνα
  4. 2 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
  5. 1 κ.σ. μέλι
  6. 1 κ.σ. σάλτσα sweet chilli
  7. 4 κ.γ. σάλτσα πέστο
  8. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220 βαθμούς Κελσίου.

  2. 2

    Βάζουμε το ταψάκι μας στο φούρνο για να ζεσταθεί.

  3. 3

    Χτυπάμε τα φιλέτα με το ειδικό σφυρί για να πλατύνουν και τα αλοίφουμε με 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη.

  4. 4

    Κόβουμε την μελιτζάνα σε κυβάκια 2-3 εκατοστών και τα ντοματίνια στην μέση.

  5. 5

    Μέσα σ'ένα μπώλ μαρινάρουμε την μελιτζάνα με 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο, το μέλι, την σάλτσα sweet chilli, και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε με το χέρι για να πάνε τα υλικά παντού.

  6. 6

    Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο και απλώνουμε την μελιτζάνα μέσα σε αυτό και ψήνουμε για 40 λεπτά προσέχοντας να την γυριζουμε κιόλας.

  7. 7

    Στο ίδιο μπωλ που ανακατέψαμε την μελιτζάνα, βάζουμε και τα ντοματίνια μας, ρίχνουμε 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Τα προσθέτουμε στο ταψάκι με την μελιτζάνα 10 λεπτά αφότου έχει μπεί η μελιτζάνα στο φούρνο, και αφήνουμε να ψηθούν για ακόμα 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

  8. 8

    10 λεπτά πρίν ψηθούν η μελιτζάνα και τα ντοματίνια ψήνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου στην γκριλιέρα μας.

  9. 9

    Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε το φιλέτο στο πιάτο, ρίχνουμε 3 κ.γ. σάλτσα πέστο πάνω σε κάθε φιλέτο, τοποθετούμε γύρω γύρω τα ντοματίνια με την μελιτζάνα και βάζουμε και 4 ελίτσες καλαμών!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

anniokm
anniokm @cook_8452360
στις
England,United Kingdom
ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!
Δες περισσότερα