Φιλέτο πέρκα τηγανητό με σάλτσα δενδρολίβανο
Μια καλη ιδεα για το φθινοπωρο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Απο το gourmet.
Υλικά
-
800-1 κιλο φιλέτα πέρκας (κατεψυγμένα) ξεπαγωμένα τελείως και στραγγισμένα
-
2/3 φλυτζ. καλαμποκάλευρο
-
1/2 φλυτζ. αλεύρι
-
αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
λάδι και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
-
Για τη σαλτσα
-
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
-
λαδι
-
3 σκελιδες σκορδο, ψιλοκομμενο
-
1/2 φλυτζ. λευκο κρασι
-
2 κουτ. σουπας μηλοξιδο
-
2-3 κλωναρι φρεσκο δενδρολιβανο ή 1 κουτ. γλυκου ξερο
-
αλατι και μπολικο φρεσκοτριμμενο πιπερι
-
1/2 κουτ. γλυκου κορνφλαουερ, διαλυμενο σε 1-2 κουτ. κρασι
-
κλωναρια δενδρολιβανο, για στολισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αν τα φιλετα ειναι μεγαλα, κοψτε τα σε μικροτερα κομματια. Σκουπιστε τα με χαρτινη πετσετα. Ανακατεψτε μαζι τα αλευρια και βαλτε τα σε μικρο ταψι.
-
2
Ζεστανετε σε μεγαλο τηγανι λαδι και οταν καψει, τηγανιστε λιγα λιγα τα φιλετα περκας. Οταν ροδισουν απο τη μια μερια γυριστε να τηγανιστουν και απο την αλλη.
-
3
Βγαλτε τα και απλωστε τα σε χαρτινη πετσετα να στραγγισουν, διατηρώντας τα ζεστά σε χαμηλο φουρνο.
-
4
Σε βαθυ τηγανι ζεστανετε 4-5 κουτ. λαδι και σωταρετε το κρεμμυδι, ανακατευοντας μεχρι να μαλακωσει.
-
5
Προσθεστε το σκορδο, γυριστε 2-3 φορες και αδειαστε στο τηγανι το κρασι και το μηλοξυδο. Μολις παρουν βραση, προσθεστε το δενδρολιβανο.
-
6
Σκεπαστε, χαμηλωστε πολυ τη φωτια και σιγοβραστε 5-6΄. Βαλτε αλατι και μπολικο πιπερι και προσθεστε το διαλυμενο κορνφλαουερ.
-
7
Ανακατεψτε και μολις δεσει ελαφρα η σαλτσα, κατεβαστε την απο τη φωτια.
-
8
Σερβιρετε τα φιλετα σε πιατελα ή στα πιατα, περιχυνοντας με τη σαλτσα και στολιζοντας με κλωναρια δενδρολιβανο
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)