κύρια φωτογραφία συνταγής Φιλέτο πέρκα τηγανητό με σάλτσα δενδρολίβανο

Φιλέτο πέρκα τηγανητό με σάλτσα δενδρολίβανο

Μυρτω
Μυρτω @myrto
Πάτρα,

Μια καλη ιδεα για το φθινοπωρο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Απο το gourmet.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 800-1 κιλο φιλέτα πέρκας (κατεψυγμένα) ξεπαγωμένα τελείως και στραγγισμένα
  2. 1/2 φλυτζ. αλεύρι
  3. αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  4. λάδι και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  5. Για τη σαλτσα
  6. 1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
  7. λαδι
  8. 3 σκελιδες σκορδο, ψιλοκομμενο
  9. 1/2 φλυτζ. λευκο κρασι
  10. 2 κουτ. σουπας μηλοξιδο
  11. 2-3 κλωναρι φρεσκο δενδρολιβανο ή 1 κουτ. γλυκου ξερο
  12. αλατι και μπολικο φρεσκοτριμμενο πιπερι
  13. 1/2 κουτ. γλυκου κορνφλαουερ, διαλυμενο σε 1-2 κουτ. κρασι
  14. κλωναρια δενδρολιβανο, για στολισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αν τα φιλετα ειναι μεγαλα, κοψτε τα σε μικροτερα κομματια. Σκουπιστε τα με χαρτινη πετσετα. Ανακατεψτε μαζι τα αλευρια και βαλτε τα σε μικρο ταψι.

  2. 2

    Ζεστανετε σε μεγαλο τηγανι λαδι και οταν καψει, τηγανιστε λιγα λιγα τα φιλετα περκας. Οταν ροδισουν απο τη μια μερια γυριστε να τηγανιστουν και απο την αλλη.

  3. 3

    Βγαλτε τα και απλωστε τα σε χαρτινη πετσετα να στραγγισουν, διατηρώντας τα ζεστά σε χαμηλο φουρνο.

  4. 4

    Σε βαθυ τηγανι ζεστανετε 4-5 κουτ. λαδι και σωταρετε το κρεμμυδι, ανακατευοντας μεχρι να μαλακωσει.

  5. 5

    Προσθεστε το σκορδο, γυριστε 2-3 φορες και αδειαστε στο τηγανι το κρασι και το μηλοξυδο. Μολις παρουν βραση, προσθεστε το δενδρολιβανο.

  6. 6

    Σκεπαστε, χαμηλωστε πολυ τη φωτια και σιγοβραστε 5-6΄. Βαλτε αλατι και μπολικο πιπερι και προσθεστε το διαλυμενο κορνφλαουερ.

  7. 7

    Ανακατεψτε και μολις δεσει ελαφρα η σαλτσα, κατεβαστε την απο τη φωτια.

  8. 8

    Σερβιρετε τα φιλετα σε πιατελα ή στα πιατα, περιχυνοντας με τη σαλτσα και στολιζοντας με κλωναρια δενδρολιβανο

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Μυρτω
στις
Πάτρα,