Φιλέτο σολομού με μουστάρδα και ψητά λαχανικά

Bαθμολογία: 4.7143
       
 
14 ψήφοι
El#Pat, 15.11.09

Περιγραφή

Μαριναρισμένο φιλέτο σολωμού, πανεύκολο, πεντανόστιμο και κυρίως διαιτητικό.

Φιλέτο σολομού με μουστάρδα και ψητά λαχανικά
photo: xaroula

Συνταγή από:

El#Pat

4 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 φιλέτα σολωμού 150 γρ. το ένα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα dijon
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
  • 3 κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
  • 1 ντομάτα σε χονδρές φέτες
  • 1/4 κούπας λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Θαλασσινά
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Εύκολο
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ετοιμάζουμε την μαρινάδα. Σε μπόλ βάζουμε το κρασί, την μουστάρδα, το λεμόνι, και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν. Σε βαθύ σκεύος, τοποθετούμε τα φιλέτα και περιχύνουμε με την μαρινάδα. Αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν τουλάχιστον για 1-2 ώρες.
  2. Τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά σε ταψί φούρνου απλωτά. Προθερμαίνουμε φούρνο στους 200C, αλείφουμε λαχανικά με λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά από κάθε πλευρά (αν τα θέλετε να είναι λίγο τραγανά).
  3. Βάζουμε τα φιλέτα σολωμού, όπως είναι με την μαρινάδα, σε ταψάκι να μην σκεπάζει το ένα το άλλο, σε δυνατό φούρνο (200C). Ψήστε τα για 15 περίπου λεπτά, χωρίς να τα γυρίσετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό σ'αυτή την συνταγή είναι το μαρινάρισμα, που δίνει μια εξαιρετική νοστιμιά στο φαγητό. Δεν στεγνώνει το φιλέτο και κυρίως δεν έχει πολλές θερμίδες.

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Ο σολομός είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά που ωφελούν σημαντικά την υγεία μας.

Σχετικές συνταγές

    22 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ggr, 20-11-09  
    Καλημέρα El#Pat, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, νομίζω ότι δεν προκύπτει από πουθενά :
    Τα λαχανικά που ψένουμε σε ένα ταψάκι, κάποια στιγμή τα εννώνουμε με τον σολωμό που ψένουμε σε άλλο ταψάκι (στη φάση του ψησίματος του δεύτερου) ή είναι απλώς το γαρνίρισμα, το συνοδευτικό του, στο πιάτο ?
    #
    Σχόλιο από El#Pat, 21-11-09  
    Καλημέρα.Τα λαχανικά αποτελούν το συνοδευτικό πιάτο.Μπορούμε να φτιάξουμε τα φιλέτα ανεξάρτητα.Αποτελούν το γαρνίρισμα,όπως πολύ σωστά ανέφερες.
    #
    Σχόλιο από ggr, 21-11-09  
    Γεια σου και πάλι El#Pat.
    Δεν περίμενα άλλο και το έκανα το πιάτο εχθές.
    Βγήκε πολύ καλό, ο σολωμός γευστικός, τα λαχανικά νοστιμότατα (κλέβουν μεγάλο μέρος από την παράσταση) και η μαγειρεμένη μαρινάδα ..... α, αυτή ήταν ποίημα.
    Παρότι έκανα τις μικροκατεργαριές μου, το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό όχι χάρις σε αυτές αλλά στην ίδια την συνταγή.
    Ας το δοκιμάσετε και άλλοι, θα σας αρέσει
    #
    Σχόλιο από El#Pat, 23-11-09  
    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν.Είναι αλήθεια,ότι αν και απλούστατη,έχει μια ...ποιητική πινελιά!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 5-12-09  
    Τεεεελειο!!!!!! το μαριναρισμα τον κανει λουκουμι!!! εβαλα και πιπερια εξτρα!!
    #
    Σχόλιο από El#Pat, 6-12-09  
    Χαίρομαι πάρα πολύ,που συνέβαλα σε μια γαστριμαργική απόλαυση.
    #
    Σχόλιο από common, 23-6-10  
    Πολύ νόστιμος ο σολομός έτσι, αλλά και τα λαχανικά που τον συνοδεύουν. Στα λαχανικά έριξα στο σερβίρισμα μια σος ελαιολάδο - ξύδι μπαλσάμικο - λιωμένο σκόρδο, και απέκτησαν έναν αέρα ιταλικού εδέσματος.
    Μπράβο για τη συνταγή, καθιερώνεται.
    #
    Σχόλιο από El#Pat, 25-6-10  
    Ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα η πρόταση της σάλτσας.Ευχαριστώ για το tip.
    #
    Σχόλιο από sakir, 7-9-10  
    Εξαιρετική εκδοχή του σολωμού... Έχει ήδη μπει στο μενού της εβδομάδος
    #
    Σχόλιο από tortilla, 6-9-11  
    Μμμμμ!!! Έχει μπεί στο μενού της εβδομάδας. Θα επανέλθω με πιρουνάκια....
    #
    Σχόλιο από tortilla, 10-9-11  
    Πολύ πολύ νόστιμη συνταγή και πολύ χορταστικό γεύμα!!! Τα αξίζει και με το παραπάνω τα πέντε πιρουνάκια :-)
    #
    Σχόλιο από El#Pat, 15-9-11  
    Sakir και tortilla,χαίρομαι που σας άρεσε.Αποτελεί ένα καθιερωμένο πιάτο,σε εβδομαδιαία βάση και για μας.
    #
    Σχόλιο από Lilly11, 14-1-12  
    Πολύ νόστιμος ο σωλομός μαζί με τα λαχανικά!Την επόμενη φορά δεν θα βάλω ντομάτα, γιατί δεν μας ταίριαζε πολύ με τα υπόλοιπα λαχανικά...
    #
    Σχόλιο από manoyla, 3-5-12  
    Εξαιρετικό, πολύ πολύ νόστιμο. Το μαρινάρισα από εχθές βράδυ και έψησα σήμερα το μεσημέρι. Το κρασί? η μουστάρδα? το λεμόνι? δεν ξερω τι απ ολα εκανε την διαφορά σημασία εχει η τελική υπέροχη γεύση. Δεν έψησα και λαχανικά αλλά έκανα μιά μεγάλη σαλάτα μαρούλι.Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από argiro76, 13-10-12  
    Πραγματικά υπέροχη η συνταγή . Έβαλα κι εγώ λίγο βαλσάμικο στα λαχανικά..5 πιρουνάκια από εμένα!!!Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από christinahn, 18-12-12  
    απλά ΤΕΛΕΙΟ!!!!
    #
    Σχόλιο από flam, 21-1-13  
    πολύ ωραία και εύκολη συνταγή! εγώ πρόσθεσα στη μαρινάδα και λίγο δεντρολίβανο, καθώς και μια πρέζα σκόρδου σε σκόνη και του πήγε πολύ!
    #
    Σχόλιο από sofakix, 8-2-13  
    ΠΟΙΗΜΑ! Δεν συμπαθω καθολου το ψαρι, αλλα επηρεαστηκα απ'τα σχολια και δοκιμασα 1η φορα στη ζωη μου σολωμο...Τον αφησα στη μαρινάδα ολη νυχτακι οντως εκει ειναι το μυστικο!Προσθεσα δενδρολιβανο και σκορδο στο μιγμα. Τα λαχανικα πραγματικα κλεβουν την παρασταση! ΔΕν περιμενα να με ενθουσιασει τοσο!
    #
    Σχόλιο από ATHINA_SERRES, 14-5-13  
    Καλημέρα. μόλις ετοίμασα τη μαρινάτα για τον σολομό
    και είδα ότι δε βάζουμε λάδι ούτε σ'αυτή, ούτε και στο ψήσιμο. Πρώτη φορά θα ψήσω σολομό είναι τόσο λιπαρός που δε χρειάζεται καθόλου ?
    #
    Σχόλιο από ανδρέας53, 9-11-13  
    Δοκίμασα τη συνταγή και δεν ενθουσιάστηκα. 15' ψήσιμο μου φάνηκε πολύ λίγο, αλλά και 1 ώρα να έψηνα τα φιλέτα μέσα στην μαρινάδα πάλι δεν νομίζω ότι θα με ενθουσίαζε το αποτέλεσμα. Ο σολομός μοιάζει βραστός παρά ψητός...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    21 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ggr, 20-11-09  
    Καλημέρα El#Pat, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, νομίζω ότι δεν προκύπτει από πουθενά :
    Τα λαχανικά που ψένουμε σε ένα ταψάκι, κάποια στιγμή τα εννώνουμε με τον σολωμό που ψένουμε σε άλλο ταψάκι (στη φάση του ψησίματος του δεύτερου) ή είναι απλώς το γαρνίρισμα, το συνοδευτικό του, στο πιάτο ?
    #
    Σχόλιο από El#Pat, 21-11-09  
    Καλημέρα.Τα λαχανικά αποτελούν το συνοδευτικό πιάτο.Μπορούμε να φτιάξουμε τα φιλέτα ανεξάρτητα.Αποτελούν το γαρνίρισμα,όπως πολύ σωστά ανέφερες.
    #
    Σχόλιο από ggr, 21-11-09  
    Γεια σου και πάλι El#Pat.
    Δεν περίμενα άλλο και το έκανα το πιάτο εχθές.
    Βγήκε πολύ καλό, ο σολωμός γευστικός, τα λαχανικά νοστιμότατα (κλέβουν μεγάλο μέρος από την παράσταση) και η μαγειρεμένη μαρινάδα ..... α, αυτή ήταν ποίημα.
    Παρότι έκανα τις μικροκατεργαριές μου, το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό όχι χάρις σε αυτές αλλά στην ίδια την συνταγή.
    Ας το δοκιμάσετε και άλλοι, θα σας αρέσει
    #
    Σχόλιο από El#Pat, 23-11-09  
    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν.Είναι αλήθεια,ότι αν και απλούστατη,έχει μια ...ποιητική πινελιά!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 5-12-09  
    Τεεεελειο!!!!!! το μαριναρισμα τον κανει λουκουμι!!! εβαλα και πιπερια εξτρα!!
    #
    Σχόλιο από El#Pat, 6-12-09  
    Χαίρομαι πάρα πολύ,που συνέβαλα σε μια γαστριμαργική απόλαυση.
    #
    Σχόλιο από common, 23-6-10  
    Πολύ νόστιμος ο σολομός έτσι, αλλά και τα λαχανικά που τον συνοδεύουν. Στα λαχανικά έριξα στο σερβίρισμα μια σος ελαιολάδο - ξύδι μπαλσάμικο - λιωμένο σκόρδο, και απέκτησαν έναν αέρα ιταλικού εδέσματος.
    Μπράβο για τη συνταγή, καθιερώνεται.
    #
    Σχόλιο από El#Pat, 25-6-10  
    Ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα η πρόταση της σάλτσας.Ευχαριστώ για το tip.
    #
    Σχόλιο από sakir, 7-9-10  
    Εξαιρετική εκδοχή του σολωμού... Έχει ήδη μπει στο μενού της εβδομάδος
    #
    Σχόλιο από tortilla, 6-9-11  
    Μμμμμ!!! Έχει μπεί στο μενού της εβδομάδας. Θα επανέλθω με πιρουνάκια....
    #
    Σχόλιο από tortilla, 10-9-11  
    Πολύ πολύ νόστιμη συνταγή και πολύ χορταστικό γεύμα!!! Τα αξίζει και με το παραπάνω τα πέντε πιρουνάκια :-)
    #
    Σχόλιο από El#Pat, 15-9-11  
    Sakir και tortilla,χαίρομαι που σας άρεσε.Αποτελεί ένα καθιερωμένο πιάτο,σε εβδομαδιαία βάση και για μας.
    #
    Σχόλιο από Lilly11, 14-1-12  
    Πολύ νόστιμος ο σωλομός μαζί με τα λαχανικά!Την επόμενη φορά δεν θα βάλω ντομάτα, γιατί δεν μας ταίριαζε πολύ με τα υπόλοιπα λαχανικά...
    #
    Σχόλιο από manoyla, 3-5-12  
    Εξαιρετικό, πολύ πολύ νόστιμο. Το μαρινάρισα από εχθές βράδυ και έψησα σήμερα το μεσημέρι. Το κρασί? η μουστάρδα? το λεμόνι? δεν ξερω τι απ ολα εκανε την διαφορά σημασία εχει η τελική υπέροχη γεύση. Δεν έψησα και λαχανικά αλλά έκανα μιά μεγάλη σαλάτα μαρούλι.Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από argiro76, 13-10-12  
    Πραγματικά υπέροχη η συνταγή . Έβαλα κι εγώ λίγο βαλσάμικο στα λαχανικά..5 πιρουνάκια από εμένα!!!Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από christinahn, 18-12-12  
    απλά ΤΕΛΕΙΟ!!!!
    #
    Σχόλιο από flam, 21-1-13  
    πολύ ωραία και εύκολη συνταγή! εγώ πρόσθεσα στη μαρινάδα και λίγο δεντρολίβανο, καθώς και μια πρέζα σκόρδου σε σκόνη και του πήγε πολύ!
    #
    Σχόλιο από sofakix, 8-2-13  
    ΠΟΙΗΜΑ! Δεν συμπαθω καθολου το ψαρι, αλλα επηρεαστηκα απ'τα σχολια και δοκιμασα 1η φορα στη ζωη μου σολωμο...Τον αφησα στη μαρινάδα ολη νυχτακι οντως εκει ειναι το μυστικο!Προσθεσα δενδρολιβανο και σκορδο στο μιγμα. Τα λαχανικα πραγματικα κλεβουν την παρασταση! ΔΕν περιμενα να με ενθουσιασει τοσο!
    #
    Σχόλιο από ανδρέας53, 9-11-13  
    Δοκίμασα τη συνταγή και δεν ενθουσιάστηκα. 15' ψήσιμο μου φάνηκε πολύ λίγο, αλλά και 1 ώρα να έψηνα τα φιλέτα μέσα στην μαρινάδα πάλι δεν νομίζω ότι θα με ενθουσίαζε το αποτέλεσμα. Ο σολομός μοιάζει βραστός παρά ψητός...
    #
    Σχόλιο από marianna89k, 13-11-13  
    Εκπληκτική συνταγή για σολωμό,δεν το συμπαθώ σαν ψάρι γενικά,αλλά μ'αυτή τη συνταγή μπορώ να τρώω καθημερινά!!! (εγώ τα έψησα 15' από τη μία πλευρά και 15' από την άλλη γιατί φοβήθηκα και βγήκε μια χαρά!)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ATHINA_SERRES, 14-5-13  
    Καλημέρα. μόλις ετοίμασα τη μαρινάτα για τον σολομό
    και είδα ότι δε βάζουμε λάδι ούτε σ'αυτή, ούτε και στο ψήσιμο. Πρώτη φορά θα ψήσω σολομό είναι τόσο λιπαρός που δε χρειάζεται καθόλου ?

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Γλυκαιμικός Δείκτης και Διαβήτης
    Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης ? Ο γλυκαιμικός δεί...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ψαρι
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikiaggelopoulou
    θαλασσινά
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της mkapage
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της ShadowWave
    fotis
    Ένα βιβλίο 201 αγαπημένων συνταγών, του/της Kam
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 93 αγαπημένων συνταγών, του/της v_vikaki