κύρια φωτογραφία συνταγής Φιλέτο σολομού με μουστάρδα και ψητά λαχανικά
El#Pat
El#Pat @cook_8461539
Αθήνα,Ελλάδα

Μαριναρισμένο φιλέτο σολωμού, πανεύκολο, πεντανόστιμο και κυρίως διαιτητικό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό σ'αυτή την συνταγή είναι το μαρινάρισμα, που δίνει μια εξαιρετική νοστιμιά στο φαγητό. Δεν στεγνώνει το φιλέτο και κυρίως δεν έχει πολλές θερμίδες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 Minutes
4 άτομα
  1. 4 φιλέτα σολωμού 150 γρ. το ένα
  2. 2 κ.σ. μουστάρδα dijon
  3. χυμό από ένα λεμόνι
  4. 1/2 κούπα λευκό κρασί
  5. 3 κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
  6. 1 μελιτζάνα φλάσκα σε λεπτές φέτες
  7. 1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
  8. 1 ντομάτα σε χονδρές φέτες
  9. 1/4 κούπας λάδι
  10. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζουμε την μαρινάδα. Σε μπόλ βάζουμε το κρασί, την μουστάρδα, το λεμόνι, και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν. Σε βαθύ σκεύος, τοποθετούμε τα φιλέτα και περιχύνουμε με την μαρινάδα. Αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν τουλάχιστον για 1-2 ώρες.

  2. 2

    Τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά σε ταψί φούρνου απλωτά. Προθερμαίνουμε φούρνο στους 200C, αλείφουμε λαχανικά με λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά από κάθε πλευρά (αν τα θέλετε να είναι λίγο τραγανά).

  3. 3

    Βάζουμε τα φιλέτα σολωμού, όπως είναι με την μαρινάδα, σε ταψάκι να μην σκεπάζει το ένα το άλλο, σε δυνατό φούρνο (200C). Ψήστε τα για 15 περίπου λεπτά, χωρίς να τα γυρίσετε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (24)

ggr
ggr @george
Καλημέρα El#Pat, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, νομίζω ότι δεν προκύπτει από πουθενά :\r\nΤα λαχανικά που ψένουμε σε ένα ταψάκι, κάποια στιγμή τα εννώνουμε με τον σολωμό που ψένουμε σε άλλο ταψάκι (στη φάση του ψησίματος του δεύτερου) ή είναι απλώς το γαρνίρισμα, το συνοδευτικό του, στο πιάτο ?

Από

El#Pat
El#Pat @cook_8461539
στις
Αθήνα,Ελλάδα