Φιλέτο σολομού με μουστάρδα και ψητά λαχανικά
Μαριναρισμένο φιλέτο σολωμού, πανεύκολο, πεντανόστιμο και κυρίως διαιτητικό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μυστικό σ'αυτή την συνταγή είναι το μαρινάρισμα, που δίνει μια εξαιρετική νοστιμιά στο φαγητό. Δεν στεγνώνει το φιλέτο και κυρίως δεν έχει πολλές θερμίδες.
Υλικά
-
4 φιλέτα σολωμού 150 γρ. το ένα
-
2 κ.σ. μουστάρδα dijon
-
χυμό από ένα λεμόνι
-
1/2 κούπα λευκό κρασί
-
3 κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
-
1 μελιτζάνα φλάσκα σε λεπτές φέτες
-
1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
-
1 ντομάτα σε χονδρές φέτες
-
1/4 κούπας λάδι
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε την μαρινάδα. Σε μπόλ βάζουμε το κρασί, την μουστάρδα, το λεμόνι, και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν. Σε βαθύ σκεύος, τοποθετούμε τα φιλέτα και περιχύνουμε με την μαρινάδα. Αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν τουλάχιστον για 1-2 ώρες.
-
2
Τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά σε ταψί φούρνου απλωτά. Προθερμαίνουμε φούρνο στους 200C, αλείφουμε λαχανικά με λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά από κάθε πλευρά (αν τα θέλετε να είναι λίγο τραγανά).
-
3
Βάζουμε τα φιλέτα σολωμού, όπως είναι με την μαρινάδα, σε ταψάκι να μην σκεπάζει το ένα το άλλο, σε δυνατό φούρνο (200C). Ψήστε τα για 15 περίπου λεπτά, χωρίς να τα γυρίσετε.
Σχόλια (24)