Φιλιππινέζικα Noodle με γαρίδες, κοτόπουλο και λαχανικά

Στυλιανός Βάσσης
Στυλιανός Βάσσης @cook_8461449
,Ελλάς

Πρόκειται για εξωτικό κινέζικο πιάτο των Φιλιππίνων με Νουντλς Pancit Canton (με αυγό), γαρίδες, κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό, πατσά τηγανητό, κινέζικα λουκάνικα, ζωμό κοτόπουλου, βραστά αυγά, λαχανικά (σκόρδο, κρεμμύδι, μανιτάρια Σιτάκι, πιπεριές, τσίλι, κινέζικο λάχανο, τριμμένα καρώτα, μπάμιες, κρεμμυδάκια φρέσκα, μπάμιες και φασολάκια), απλά μπαχαρικά και καρυκεύματα, σάλτσα στρειδιών ή σόγιας, κινέζικο αχλάδι ή κινέζικο κίτρο, πιπέρι και χυμό λάιμ. Διαλέγουμε τους συνδυασμούς των παραπάνω υλικών. Συνήθως είναι χοιρινό, κοτόπουλο και γαρίδες με λαχανικά. Το μαγειρεύουν την Κινέζικη Πρωτοχρονιά. Εγώ προτείνω τον παρακάτω συνδυασμό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Νουντλς Pancit Canton με αυγό, θα τα βρείτε σε έθνικ μαγαζί στην Πλ. Αττικής και Σεπολίων (Ε1,30). Έχουν γεύση σαν γαριδάκια, τρώγονται και ωμά. Γίνονται σ’ ένα λεπτό.Προσοχή είναι βαρύ και χορταστικό φαγητό. Δεν ενδεικνύεται για ρομαντικό δείπνο του Αγ. Βαλεντίνου. Ιδανικό για τους λάτρεις του σκόρδου.Σερβίρουμε σε μπολάκι 2 – 3 κουταλιές της σούπας μόνο. Έχει γεύση σκορδοπατσατζομακαρονάδας. Απαραιτήτως μετά πορτοκαλοσαλάτα – έτσι κάνουν και οι φιλιπινέζοι.Διατηρείται και στην κατάψυξη. Βλ. παρόμοιες συνταγέςhttp//onceuponafeast.blogspot.com /2008_02_01_archive.html http//www.foodsourcefile.com/food-recipes /pancit-canton-recipe

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
6 άτομα
  1. 1 πακέτο Φιλιπινέζικα νουντλς pancit Canton
  2. 200 γραμ. προβρασμένες αποφλοιωμένες μικρές γαρίδες
  3. 100 γραμ. χοιρινή κοιλιά
  4. 200 γραμ. κοτόπουλο
  5. 3 στουμπισμένες σκελίδες σκόρδο
  6. 1/5 Τζίνζερ ψιλοκομμένο
  7. 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  8. 1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο
  9. 1 ψιλοκομμένο σέλερι
  10. 2/4 κούπας Σάλτσα Σόγιας
  11. 2/4 κούπας Σάλτσα Στρειδιών
  12. 100 γραμ. μπαρμουνοφάσολα
  13. 1/2 ψιλοκομμένη κόκκινη τετράγωνη πιπεριά.
  14. 1/2 ψιλοκομμένη πράσινη τετράγωνη πιπεριά.
  15. 4 ψιλοκομμένα τσίλι
  16. 2/4 κούπας Μανιτάρια Champignons - κονσέρβα
  17. 1/4 κούπας Μανιτάρια Porchini
  18. 4 κουταλιές της σούπας Κορεάτικη σαλάτα (τριμμένο καρώτο, τσίλι, σκόρδο, ζάχαρη, ξύδι και ελαιόλαδο. Σε Ρώσικα σουπερμάρκετ)
  19. 4 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
  20. 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  21. 4 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
  22. 1/2-1 ποτήρι λευκό κρασί ή ρετσίνα
  23. Αλάτι – πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μαρινάρουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε τάπερ 8 ώρες όλα τα υλικά στο ψυγείο. Μοσχοβολάει Άνοιξη!!!

  2. 2

    Ξεδιαλύνουμε τα υλικά (το δύσκολο μέρος). Χώρια τα κρέατα – χώρια τα λαχανικά της μαρινάδας.

  3. 3

    Βράζουμε την χοιρινή κοιλιά 20 λεπτά σε ¼ της κατσαρόλας νερό (Υψηλή θερμοκρασία μέχρι να πάρει βράση και μετά χαμηλώνουμε). Προσθέτουμε το κοτόπουλο και βράζουμε άλλα 15 με 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπαρμουνοφάσολα και τα μανιτάρια Porchini και 4 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο. Βράζουμε άλλα 10 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι

  4. 4

    Κρατάμε τον ζωμό (από μόνος του είναι ένας χυλωμένος πατσάς, εμπλουτισμένος με τζίντσερ, σκόρδο, μανιτάρια και κοτόπουλο).

  5. 5

    Βάζουμε σε τηγάνι ή γουώκ 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο. Τσιγαρίζουμε 2 λεπτά τον βρασμένο πατσά. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο. Τσιγαρίζουμε 2 λεπτά το βρασμένο κοτόπουλο. Προσθέτουμε τις βρασμένες γαριδες. Προσθέτουμε την σάλτσα σόγια. Περιχύνουμε την μαρινάδα. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την σάλτσα στρειδιών. Περιχύνουμε τον ζωμό που κρατήσαμε. Σβήνουμε με το λευκό κρασί ή την ρετσίνα. Προσθέτουμε τα Φιλιπινέζικα νουντλς pancit Canton. Ανακατεύουμε. Σε 1 λεπτό είναι έτοιμο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

annam_z
annam_z @am_z
Πραγματικά είναι πεντανόστιμα noodles!!Αξίζει κάποιος να τη δοκιμάσει.

Από

Στυλιανός Βάσσης
στις
,Ελλάς
Μου αρέσει η μαγειρική Fussion Continental, δηλ. επιρροές των Έθνικ συνταγών σε Ευρωπαικά ή Ελληνικά στάνταρτς.Τα περισσότερα κλασσικά Ελληνικά φαγητά έχουν έρθει από έξω και μάλιστα μισές οι συνταγές π.χ. μπούτι γεμιστό (Άραβες - Ραμαζάνι), πιπεριές γεμιστές (Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη), κεφτέδες (Σουηδία), γιουβαρλάκια, ντολμαδάκια, λαχανοντολμάδες (Κ. Ευρώπη), ντοματό ή ρεβυθοκεφτέδες (Αίγυπτος),πιλάφια (Τσετσένοι, Κοζάκοι, Τούρκοι, Πέρσες), Ρυζότο (Arborio Ιταλοί), στιφάδο - λαχανιά (Bigos Πολωνίας, Borsch Ρωσσίας), ρολό κιμά (ΗΠΑ), Κολοκυθοκεφτέδες (Ισραήλ - γιορτή της Χανουκά Δεκέμβριος), Τηγανητός Πατσάς (Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία, Πολωνία κλπ). Άλλες πήγαν έξω και τροποποιήθηκαν π.χ. τραχανάς. Βρίσκω τις αυθεντικές συνταγές και τις μεταφράζω. Σε κάποια προιόντα δεν έχουμε οι Έλληνες πολλές συνταγές π.χ φακές (αμέτρητες στο Πακιστάν και την Ινδία), όσπρια (βλ. Αίγυπτος), σιμιγδάλι (βλ. Άραβες),ρέβες και σελινόριζα (Άγγλοι), σιτάρι (βλ. Ρώσσοι) κλπ. Η Ρουμανία πήρε από εμάς μουσακά και πατσά. Τα πιο υγιεινά και καθαρά πιάτα έχουν οι Αρμένιοι και οι Πέρσες. Δοκιμάστε και τις Τούρκικες και Τσετσένικες γιαουρτόσουπες.ΧόμπυΖωγραφική , Φωτογραφία, χορός (10 χρόνια έχω κάνει), ξυλογλυπτική (είχα δασκάλα), γυμναστήριο, μαγειρική, λουλούδια, καναρίνια.ΕνδιαφέρονταΑνθρωπιστικές επιστήμες (οι σπουδές μου), Θέατρο, λογοτεχνία, Cinema.Περισσότερα στο FacebookVassis Stelios.
Δες περισσότερα