Φυλλαράκι φιλαράκι

Bαθμολογία: 4.9091
       
 
22 ψήφοι
Μπαχαρούλης, 17.05.10

Περιγραφή

Ένα πανεύκολο φύλλο της πεθερούλας μου για αλμυρές πίτες-μπισκοτένιο. Είναι τόσο εύκολο και νόστιμο που θα το αγαπήσετε και θα γίνει το "φιλαράκι" σας στην κουζίνα! Και χωρίς ατσαλιά... βασικότατο!
Φυλλαράκι φιλαράκι
photo: Ναυσικά

Συνταγή από:

Μπαχαρούλης

9 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1,5 κούπα σκληρό αλεύρι
  • 1 κούπα ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  • 1 κούπα καυτό νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ζύμες
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Με φωτο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη και ανακατευέτε αρχικά με ένα πηρούνι ώσπου να ενσωματωθούν- για να μην καείτε απο το καυτό νερό.
Βήμα 2
2) Στην συνέχεια ζυμώνετε καλά με το χέρι.
Βήμα 3
3) Ανοίγετε με τον πλάστη χωρίς να χρειαστεί να ρίξετε αλεύρι στην επιφάνεια που θα το ανοίξετε.
Βήμα 4
4) Επίσης δεν θα χρειαστεί να λαδώσετε το ταψί σας γιατί είναι αρκετό το λαδάκι στο ζυμάρι και έτσι δεν θα σας κολλήσει στο ταψί.
Βήμα 5
5) Είναι για ένα φύλλο κάτω κι ένα πάνω.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ποσότητα είναι για την λαμαρίνα του φούρνου και θα περρισέψει κιόλας. Ότι μείνει το βάζετε στην κατάψυξη για μια μικρότερη πιτούλα που θα φτιάξετε μιαν άλλη φορά.

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    45 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 28-7-10  
    Πολύ εύκολη και τραγανή ζύμη, όντως μπισκοτοφέρνει. Εντυπωσιαστηκα που δεν χρειάστηκε αλεύρι στο άνοιγμα, δεν κολλούσε με τίποτα! Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από Μπαχαρούλης, 28-7-10  
    Ευχαριστώ Ναυσικά μου. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!!! Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια και για την φωτογραφία.
    #
    Σχόλιο από κωσταντινα, 6-8-10  
    Έφτιαξα σπανακόπιτα καιέβαλα το φυλλαράκι σου.Μου έγινε πολύ καλό, τραγανό και νόστιμο!!! Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από chocochristos, 30-9-10  
    Την Κυριακή έφτιαξα αυτό το τέλειο φύλλο και έφτιαξα σκεπαστή πίτσα...τέλεια..μάλλον κάνει και για ζύμη πίτσας!!??
    Την έψαχνα καιρό πάντως μία τέτοια ζύμη..
    #
    Σχόλιο από chocochristos, 9-11-10  
    Τέλεια και η σπανακόπιτα...να είσαι καλά που την μοιράστηκες μαζί μας την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από garigalo, 11-11-10  
    #
    Σχόλιο από Μπαχαρούλης, 11-11-10  
    ευχαριστώ πολύ chocochristos. χαίρομαι πάρα πολύ που σου αρέσει και που το βρίσκεις εύκολο και πρακτικό.
    #
    Σχόλιο από Μπαχαρούλης, 11-11-10  
    garifalo ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από katenick, 21-1-11  
    πολυ ωραιο κ πανευκολο το φΙλαρακι σου...ο τιτλος δε,ευφανταστος!!!τοεφτιαχνα για χρονια αλλα με νερο βρυσης,με το καυτο ειχε μεγαλη διαφορα κ στο πλασιμο αλλα κ στην τραγανοτητα!εγω εβαλα κ μια κουταλιτσα ξυδι γιατι μου αρεσει το αρωμα του στην σπανακοπιτα. σε ευχαριστω!!!
    #
    Σχόλιο από Μπαχαρούλης, 2-2-11  
    katenick σε ευχαριστώ πολυ για τα πηρουνακια. συγνωμη που αργησα να απαντησω. χαιρομαι πολυ που σου αρεσε και η συνταγη και το ονομα της. καλες πιτες λοιπόν!!!
    #
    Σχόλιο από ace, 9-2-11  
    Πολυ καλη ζυμη,δε σε παιδευει καθολου στο ανοιγμα,και μαλιστα χωρις να γεμιζουμε τον τοπο αλευρια!Ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από Μπαχαρούλης, 13-2-11  
    ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια ace. χαίρομαι που σου άρεσε.
    #
    Σχόλιο από Billie, 30-3-11  
    Γεια σας!Δεν μπορώ να καταλάβω τι λάθος έκανα και από την αρχή η ζύμη μου ήταν πολύ στεγνή,όλο σκασίματα.Έβαλα ακριβώς τα υλικά που γράφονται και αναγκάστηκα να προσθέσω κι άλλο νερό.Η αλήθεια είναι πως είμαι τελείως άσχετη με άνοιγμα φύλλου και φώναξα τη μαμά να βοηθήσει.Εκείνη μου είπε πως φταίει το λάδι μάλλον.Τέλος πάντων,βάζοντας αλεύρι στο τραπέζι κουτσά-στραβά το ανοίξαμε αλλά σε καμμία περίπτωση δεν έφτανε για 2 φύλλα στη λαμαρίνα του φούρνου.Τα φώτα σας παρακάλω γιατί ήταν η πρώτη μου φορά και δεν ήθελα να καταλήξει σε τέτοιο βατερλό!Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από Μπαχαρούλης, 1-4-11  
    Billie μου λυπάμαι πολύ που δεν σου πετυχε. δεν μπορω να καταλαβω τι εφταιξε... ισως το αλευρι, ισως το λαδι. παραξενευομαι γιατι το φτιαχνω πολλα χρονια και δεν μου εχει συμβει ποτε. για ξαναδοκιμασε και πες μου. το νερο ηταν καυτο; ξαναφτιαξτο και θα πετυχει. ααα και δεν χρειαζεται αλευρι στο ανοιγμα.καλη επιτυχια!!!
    #
    Σχόλιο από Μπαχαρούλης, 4-4-11  
    Λάθος σου έγραψα Billie μου.Mου είχε συμβεί μια φορά παλιότερα και μου έφυγαν τα χέρια για να το ανοίξω γιατί είχε γίνει σαν πετρωμένη πλαστελίνη.άλλά ήταν κάτι που δεν το είχα ξαναπάθει κι ούτε μου ξαναέτυχε απο εκείνη την φορά. μάλλον πρέπει να έφταιγε το αλεύρι... όταν το δοκιμάσεις πες μου.
    #
    Σχόλιο από yrozaf, 10-4-11  
    πολύ νόστιμη και τραγανή ζύμη!! έκανα ήδη 3 φορές πίτα με αυτό το φύλλο, με σπανάκι πράσο, φρέσκο κρεμμυδάκι και άνιθο. Ήταν η πρώτη φορά που έκανα πίτα και πάρα πολλά συγχαρητήρια και από τον αρραβωνιαστικό μου και από όλους. Η μαμά μου ζήτησε και τη συνταγή παρόλο που κάνει τέλειες πίτες!!!5 πηρουνάκια λοιπόν και από μένα!!!
    #
    Σχόλιο από Μπαχαρούλης, 10-4-11  
    yrozaf μου πόσο πολυ χαιρομαι που αρεσε σε ολους σας και που σου πέτυχε. αντε λοιπόν... καλες πιτοδημιουργίες!!! ευχαριστω και για τα πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 22-5-11  
    Χρησιμοποίησα αλεύρι ολικής .Μου άρεσε πολύ αυτή η ζύμη.και τραγανή και γρήγορη.
    #
    Σχόλιο από Μπαχαρούλης, 24-5-11  
    πολύ σε ευχαριστώ για τα πηρουνάκια ANGOLINA Πολύ καλή και η ιδέα με το αλεύρι ολικής, θα το δοκιμάσω κι εγώ!!!
    #
    Σχόλιο από erisira, 11-11-11  
    Τι "φυλλαρακι" τελειο ειναι αυτο!Πανευκολο και νοστιμο.Η σπανακοπιττα μου εγινε υπεροχη.Μπραβο "Μπαχαρουλη"και πολλα μπραβο στην πεθερουλα σου φυσικα!!!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    43 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 28-7-10  
    Πολύ εύκολη και τραγανή ζύμη, όντως μπισκοτοφέρνει. Εντυπωσιαστηκα που δεν χρειάστηκε αλεύρι στο άνοιγμα, δεν κολλούσε με τίποτα! Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από Μπαχαρούλης, 28-7-10  
    Ευχαριστώ Ναυσικά μου. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!!! Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια και για την φωτογραφία.
    #
    Σχόλιο από κωσταντινα, 6-8-10  
    Έφτιαξα σπανακόπιτα καιέβαλα το φυλλαράκι σου.Μου έγινε πολύ καλό, τραγανό και νόστιμο!!! Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από chocochristos, 30-9-10  
    Την Κυριακή έφτιαξα αυτό το τέλειο φύλλο και έφτιαξα σκεπαστή πίτσα...τέλεια..μάλλον κάνει και για ζύμη πίτσας!!??
    Την έψαχνα καιρό πάντως μία τέτοια ζύμη..
    #
    Σχόλιο από chocochristos, 9-11-10  
    Τέλεια και η σπανακόπιτα...να είσαι καλά που την μοιράστηκες μαζί μας την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από garigalo, 11-11-10  
    #
    Σχόλιο από Μπαχαρούλης, 11-11-10  
    ευχαριστώ πολύ chocochristos. χαίρομαι πάρα πολύ που σου αρέσει και που το βρίσκεις εύκολο και πρακτικό.
    #
    Σχόλιο από katenick, 21-1-11  
    πολυ ωραιο κ πανευκολο το φΙλαρακι σου...ο τιτλος δε,ευφανταστος!!!τοεφτιαχνα για χρονια αλλα με νερο βρυσης,με το καυτο ειχε μεγαλη διαφορα κ στο πλασιμο αλλα κ στην τραγανοτητα!εγω εβαλα κ μια κουταλιτσα ξυδι γιατι μου αρεσει το αρωμα του στην σπανακοπιτα. σε ευχαριστω!!!
    #
    Σχόλιο από Μπαχαρούλης, 2-2-11  
    katenick σε ευχαριστώ πολυ για τα πηρουνακια. συγνωμη που αργησα να απαντησω. χαιρομαι πολυ που σου αρεσε και η συνταγη και το ονομα της. καλες πιτες λοιπόν!!!
    #
    Σχόλιο από ace, 9-2-11  
    Πολυ καλη ζυμη,δε σε παιδευει καθολου στο ανοιγμα,και μαλιστα χωρις να γεμιζουμε τον τοπο αλευρια!Ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από Μπαχαρούλης, 13-2-11  
    ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια ace. χαίρομαι που σου άρεσε.
    #
    Σχόλιο από Billie, 30-3-11  
    Γεια σας!Δεν μπορώ να καταλάβω τι λάθος έκανα και από την αρχή η ζύμη μου ήταν πολύ στεγνή,όλο σκασίματα.Έβαλα ακριβώς τα υλικά που γράφονται και αναγκάστηκα να προσθέσω κι άλλο νερό.Η αλήθεια είναι πως είμαι τελείως άσχετη με άνοιγμα φύλλου και φώναξα τη μαμά να βοηθήσει.Εκείνη μου είπε πως φταίει το λάδι μάλλον.Τέλος πάντων,βάζοντας αλεύρι στο τραπέζι κουτσά-στραβά το ανοίξαμε αλλά σε καμμία περίπτωση δεν έφτανε για 2 φύλλα στη λαμαρίνα του φούρνου.Τα φώτα σας παρακάλω γιατί ήταν η πρώτη μου φορά και δεν ήθελα να καταλήξει σε τέτοιο βατερλό!Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από Μπαχαρούλης, 1-4-11  
    Billie μου λυπάμαι πολύ που δεν σου πετυχε. δεν μπορω να καταλαβω τι εφταιξε... ισως το αλευρι, ισως το λαδι. παραξενευομαι γιατι το φτιαχνω πολλα χρονια και δεν μου εχει συμβει ποτε. για ξαναδοκιμασε και πες μου. το νερο ηταν καυτο; ξαναφτιαξτο και θα πετυχει. ααα και δεν χρειαζεται αλευρι στο ανοιγμα.καλη επιτυχια!!!
    #
    Σχόλιο από Μπαχαρούλης, 4-4-11  
    Λάθος σου έγραψα Billie μου.Mου είχε συμβεί μια φορά παλιότερα και μου έφυγαν τα χέρια για να το ανοίξω γιατί είχε γίνει σαν πετρωμένη πλαστελίνη.άλλά ήταν κάτι που δεν το είχα ξαναπάθει κι ούτε μου ξαναέτυχε απο εκείνη την φορά. μάλλον πρέπει να έφταιγε το αλεύρι... όταν το δοκιμάσεις πες μου.
    #
    Σχόλιο από yrozaf, 10-4-11  
    πολύ νόστιμη και τραγανή ζύμη!! έκανα ήδη 3 φορές πίτα με αυτό το φύλλο, με σπανάκι πράσο, φρέσκο κρεμμυδάκι και άνιθο. Ήταν η πρώτη φορά που έκανα πίτα και πάρα πολλά συγχαρητήρια και από τον αρραβωνιαστικό μου και από όλους. Η μαμά μου ζήτησε και τη συνταγή παρόλο που κάνει τέλειες πίτες!!!5 πηρουνάκια λοιπόν και από μένα!!!
    #
    Σχόλιο από Μπαχαρούλης, 10-4-11  
    yrozaf μου πόσο πολυ χαιρομαι που αρεσε σε ολους σας και που σου πέτυχε. αντε λοιπόν... καλες πιτοδημιουργίες!!! ευχαριστω και για τα πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 22-5-11  
    Χρησιμοποίησα αλεύρι ολικής .Μου άρεσε πολύ αυτή η ζύμη.και τραγανή και γρήγορη.
    #
    Σχόλιο από Μπαχαρούλης, 24-5-11  
    πολύ σε ευχαριστώ για τα πηρουνάκια ANGOLINA Πολύ καλή και η ιδέα με το αλεύρι ολικής, θα το δοκιμάσω κι εγώ!!!
    #
    Σχόλιο από erisira, 11-11-11  
    Τι "φυλλαρακι" τελειο ειναι αυτο!Πανευκολο και νοστιμο.Η σπανακοπιττα μου εγινε υπεροχη.Μπραβο "Μπαχαρουλη"και πολλα μπραβο στην πεθερουλα σου φυσικα!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Μπαχαρούλης, 13-11-11  
    Erisira μου πολυ σε ευχαριστω για τα πηρουνακια. χαιρομαι πολυ που σου αρεσε. θα της το πω και της πεθερουλας.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Mia_01, 27-8-12  
    Μπαχαρουλη γεια σου κι απο εμενα σπουδαια τεχνη το φυλλο τοσο σπουδαια που οσο εμενα στη Ελλαδα το αναλαμβανε η μανουλα τωρα που μενω μακρυα της λεω ν αρχισω να πειραματιζομαι κι εγω θελω να σε ρωτησω κατι μενω στην Γερμανια και δεν εχω γνωστες ''νοικοκυρες'' εδω οποτε δυσκολευομαι να βρω καποια υλικα το μονο αλευρι που ξερω εδω ειναι καποιο τυπου 405 μπορω να κανω ολη τη δοσολογια με αυτο κ να εχω καλο αποτελεσμα? τι εννοεις οταν λες σκληρο αλευρι? ευχαριστω εκ των προτερων.

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Μπαχαρούλης, 11-11-10  
    garifalo ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Σχετικές οδηγίες

    Τέλειο χωριάτικο φύλλο (τεχνική ανοίγματος)
    Προστέθηκε από rihardos
    4.5714
           
           
    (7)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    Ένα βιβλίο 119 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    ΠΙΤΕΣ-ΖΥΜΕΣ
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της SOFITSA
    sintages2013
    Ένα βιβλίο 563 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    ΕΦΗ ΖΥΜΕΣ
    Ένα βιβλίο 45 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    ΠΙΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 44 αγαπημένων συνταγών, του/της fairy369