κύρια φωτογραφία συνταγής Fillet o' fish with Orange sause (my inspiration!)
μαρμυκ
μαρμυκ @cook_8515219
Amaliáda, Greece

Όλοι έχουμε ένα χόμπυ. Το δικό μου ειναι η κουζινα! Θα μοιραστώ λοιπόν κάποιες απο τις αγαπημένες μου συνταγές που δεν είναι by the book, αλλά έχουν δικές μου πινελιές μέσα (πρώτων και κύριων για να μην τις ξεχάσω!) Επίσης μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές και άλλα πολλά στο blog μου menaaboutlife.blogspot.gr . Ευχαριστώ πολύ!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το θέμα σ αυτή τη συνταγή είναι τα λαχανικά και τα φιλετα να μαγειρευτούν στο χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού έτσι ώστε να πάρουν όλο το άρωμα τους και να μην προσθέσουμε καθόλου νερό. Είναι προτιμώτερο να αφήσουμε αρκετή sause και να μην την αφήσουμε να την πιεί όλη.Εγώ το προτιμώ στη γάστρα, γιατί είναι μικρότερη από το ταψί κι χυλώνει καλύτερα, αφού έτσι κι αλλιώς τα υλικά είναι λίγα.Το μυστικό σ αυτή τη συνταγή είναι να προσθέσουμε αρκετό πιπέρι έτσι ώστε η sause να είναι γλυκιά, λόγω του πορτοκαλιού, αλλά και λίγο καυτερή και να εξισορροπείται η γεύση. Enjoy!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
2 ατομα
  1. 4 φιλέτα μπακαλιάρου
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  3. 3 κουτ.γλ. μουστάρδα
  4. λάδι ανάλογα με τα γούστα
  5. αλάτι
  6. πάπρικα καπνιστή

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά πλένουμε τα φιλέτα, τα αφήνουμε στην άκρη και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.

  2. 2

    Κόβουμε στα τέσσερα το κρεμμύδι για να μην λιώσει στο φαγητό και την πιπεριά σε λωρίδες.

  3. 3

    Στύβουμε τα πορτοκάλια και το λεμόνι, τα ρίχνουμε στο μίξερ και προσθέτουμε τη μουστάρδα. Τα χτυπάμε λιγάκι να δέσουν τα υλικά και τα προσθέτουμε στο φαγητό.

  4. 4

    Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το λάδι και that's it! 

  5. 5

    Ψήνουμε σε γάστρα ή ταψί μέχρι να γίνει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

RelaxingRain
RelaxingRain @cook_8515011
Η συνταγή φαίνεται εξαιρετική.Θα την δοκιμάσω σίγουρα.
Ενα μόνο σχόλιο άσχετο με την συνταγή.
Δυστηχώς το Link που έχεις δεν δουλεύει

Από

μαρμυκ
μαρμυκ @cook_8515219
στις
Amaliáda, Greece