Φινλανδικό Glogg της Paivi
Η "γνήσια" φινλανδική συνταγή για ζεστό κόκκινο κρασί
Λίγα μυστικά ακόμα
Θα το σερβίρουμε σε φλυτζάνες με μικρό κουταλάκι, έχοντας προσθέσει λίγες σταφίδες και λίγα άσπρα αμύγδαλα...
Υλικά
-
1 λίτρο νερό
-
500 γρ ζάχαρη
-
2 κομμάτια τζίντζερ ξεφλουδισμένο
-
3 κανέλες
-
40 γαρύφαλλα
-
1 κουτ. σούπας κακουλέ
-
100 ml σταφίδες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σιγοβράζουμε τα υλικά για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και σουρώνουμε σε μπουκάλι.
-
2
Διατηρείται στο ψυγείο για 1-2 μήνες.
-
3
Όταν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε, ζεσταίνουμε (χωρίς να φτάσει σε σημείο βρασμού) 100 ml μαζί με μισό λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί.
-
4
Σερβίρουμε!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια