Φινόκιο με κιμά και σάλτσα ντομάτας
Φαγητό που το έφτιαξε η μαμά μιας καλής μου φίλης από το Λουξεμβούργο και έγλυφα τα δάκτυλά μου! Πρωτότυπη και πεντανόστιμη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Νομίζω ότι θα του πήγαινε, μαζί με το φινόκιο να βράσετε και 2 πατάτες, και να τις χρησιμοποιήσετε με τον ίδιο τρόπο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζω το φινόκιο, κόβω κάθε ρίζα σταυρωτά στα 4 και βράζω σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά.
-
2
Φτιάχνω τον κιμά προσθέτοντας το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αυγό, τη φρυγανιά, το κονιάκ, αλάτι, πιπέρι και το καρίνο.
-
3
Σε άλλο κατσαρολάκι, σωτάρω το κρεμμύδι σε λάδι και, αφού ξανθύνει, προσθέτω τις ντομάτες ολόκληρες. Τις αφήνω να βράσουν μέχρι να δέσουν σαν σάλτσα και προσθέτω και λίγο αλάτι.
-
4
Όταν βράσει η σάλτσα, παίρνω κουταλιές από τον κιμά και τον προσθέτω στη σάλτσα (σαν ακανόνιστα κεφτεδάκια). Τα αφήνω να βράσουν για περίπου 15-20 λεπτά.
-
5
Παίρνω ένα πυρέξ και τοποθετώ μέσα το βρασμένα κομμάτια φινόκιο. Στη συνέχεια προσθέτω τη σάλτσα με τα βρασμένα κομμάτια κιμά. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το φινόκιο, οπότε αν χρειαστεί, προσθέτω και λίγο νερό.
-
6
Τοποθετώ από πάνω κουταλιές από το γιαούρτι, και πάνω σε κάθε κουταλιά ρίχνω μια σταγόνα ταμπάσκο.
-
7
Πασπαλίζω το φαγητό μου με το τυρί (τριμμένο ή σε φέτες) και ψήνω στο 200 για περίπου μισή ώρα.
Σχόλια (4)