Ναυσικά
Ναυσικά @nafsika

Φαγητό που το έφτιαξε η μαμά μιας καλής μου φίλης από το Λουξεμβούργο και έγλυφα τα δάκτυλά μου! Πρωτότυπη και πεντανόστιμη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Νομίζω ότι θα του πήγαινε, μαζί με το φινόκιο να βράσετε και 2 πατάτες, και να τις χρησιμοποιήσετε με τον ίδιο τρόπο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

90 Minutes
6 άτομα
  1. 2 ρίζες φινόκιο (μαραθόριζα)
  2. 500 γρ. κιμάς
  3. 250 γρ. γιαούρτι
  4. 1 κρεμμύδι
  5. 2 σκελίδες σκόρδο
  6. 3 κονσέρβες ολόκληρες ντομάτες
  7. 2 κ.σ. κονιάκ
  8. 3 κ.σ. φρυγανιά
  9. 200 γρ. ρεγκάτο (ή όποιο άλλο τυρί σας αρέσει)
  10. αλάτι
  11. πιπέρι
  12. καρίνο
  13. ταμπάσκο
  14. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζω το φινόκιο, κόβω κάθε ρίζα σταυρωτά στα 4 και βράζω σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά.

  2. 2

    Φτιάχνω τον κιμά προσθέτοντας το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αυγό, τη φρυγανιά, το κονιάκ, αλάτι, πιπέρι και το καρίνο.

  3. 3

    Σε άλλο κατσαρολάκι, σωτάρω το κρεμμύδι σε λάδι και, αφού ξανθύνει, προσθέτω τις ντομάτες ολόκληρες. Τις αφήνω να βράσουν μέχρι να δέσουν σαν σάλτσα και προσθέτω και λίγο αλάτι.

  4. 4

    Όταν βράσει η σάλτσα, παίρνω κουταλιές από τον κιμά και τον προσθέτω στη σάλτσα (σαν ακανόνιστα κεφτεδάκια). Τα αφήνω να βράσουν για περίπου 15-20 λεπτά.

  5. 5

    Παίρνω ένα πυρέξ και τοποθετώ μέσα το βρασμένα κομμάτια φινόκιο. Στη συνέχεια προσθέτω τη σάλτσα με τα βρασμένα κομμάτια κιμά. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το φινόκιο, οπότε αν χρειαστεί, προσθέτω και λίγο νερό.

  6. 6

    Τοποθετώ από πάνω κουταλιές από το γιαούρτι, και πάνω σε κάθε κουταλιά ρίχνω μια σταγόνα ταμπάσκο.

  7. 7

    Πασπαλίζω το φαγητό μου με το τυρί (τριμμένο ή σε φέτες) και ψήνω στο 200 για περίπου μισή ώρα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

nantoula
nantoula @cook_nantoula
Ναυσικά χίλια ευχαριστώ για αυτή τη καταπληκτική συνταγή. Την είχα δώσει στην αδελφή μου πρώτα και την είχε φτιάξει και σήμερα την έκανα και εγώ. Πραγματικά πεντανόστημο φαγάκι και πολύ πρωτότυπο.Το φοβήθηκα λίγο το γιαούρτι μέσα στο φαγητό γιατί δεν είμαστε και πολύ φαν αλλά τελικά έγινε σαν λιωμένο τυράκι.Αυτό που έκανα λίγο διαφορετικά είναι ότι τα έβρασα λίγο παραπάνω τα φινόκιο, μαζί με πατάτες τελικά γιατί οι δύο ρίζες είναι πολύ λίγες και δεν έβαλα ταμπάσκο λόγω παιδιών αλλά και πάλι μας άρεσε πάρα πολύ.10 πιρουνάκια απο την αδελφή μου και μένα.!!!!

Από

Ναυσικά
στις
Ξεκίνησα από τις Συνταγές της Παρέας το 2006 και έχω υπάρξει για πολλά χρόνια μέλος της διαχειριστικής ομάδας της Cookpad. Έμαθα να μαγειρεύω πρώτα για μένα και μετά για όσους αγαπώ, να ταξιδεύω στο χώρο και τον χρόνο μέσα από γεύσεις και κάθε μέρα να προσπαθώ να φέρω ένα αξιόλογο πιάτο στο τραπέζι μου. Η μαγειρική είναι χαρά και δημιουργία (εντάξει, όχι πάντα, δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες!) και φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Οπότε δεν μπορεί παρά να έχει μια πολύ σημαντική θέση στην δική μου ζωή και καθημερινότητα!
Δες περισσότερα