Φιογκάκια με σολομό, βότκα και μπλε τυρί
Είναι μια ακριβουτσικη συνταγουλα, γίνεται πολύ εύκολα αλλά τη φτιάχνω μόνο για τραπεζι. Δεν αφορά καθημερινή καταναλωση. Πιστεύω ότι τα 250 γραμμ σολομού καπνιστου στοιχιζουν, γιατί το μπλε τυρι είναι 150 γραμμ. Πετυχαίνει πάντα και αφορά και τις νέες νοικοκυρές που θέλουν να εντυπωσιάσουν την...πεθερά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πολύ εύκολη συνταγή στο παρα 5, όταν πρέπει να φτιάξω κατι αξιοπρεπές σε λίγο χρονο.Με μια σαλάτα μπορεί να σερβιριστεί άψογα ως κυρίως.
Υλικά
-
250 γραμμ. καπνιστό σολομό σε λωρίδες
-
1 ψιλοκομμενο κρεμμύδι
-
4 κουταλιες σούπας βουτυρο
-
100 ml βότκα
-
1 κουταλια σούπας στραγγισμενη καππαρη
-
200 ml κρέμα γάλακτος
-
150 γραμμ.μπλε γερμανικό τυρί
-
λίγη παρμεζανα
-
λιγο κοκκινο χοντροκομμενο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταινω το βούτυρο και σωτάρω το κρεμμύδι και το μισό σολομό.
-
2
Σβήνω με τη βότκα και περμενω να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
3
Αποσυρω από τη φωτιά και προσθέτω τον υπόλοιπο σολομό και την κάππαρη.
-
4
Βραζω τα ζυμαρικά και τα στραγγιζω.
-
5
Τα αδειάζω σε όμορφο πυριμαχο σκεύος και τα ανακατευω με το μείγμα του σολωμού και το λειωμενο με πηρουνι μπλέ τυρί.
-
6
Περιχυνω με την κρέμα γάλακτος και πασπαλιζω με την παρμεζανα και το πιπέρι.
-
7
Ψήνω στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
-
8
Το σερβιρω ζεστό με το ίδιο σκεύος στο τραπέζι μου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια