Φλογέρες με ινδοκάρυδο της Κωνσταντίνας
Ένα καταπληκτικό σιροπιαστό γλυκό ταψιού με ινδοκάρυδο. Θα γίνει το αγαπημένο σας! Περιμένω τις εντυπώσεις σας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αφήστε τα να ρουφήξουν όλο το ζουμί πριν τα σερβίρετε και να κρυώσουν καλά.Μην τα σκεπάσετε για να παραμείνουν τραγανά.
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά
-
5 αυγά
-
2 κούπες καρύδια χοντραλεσμένα
-
600 γρ. ινδοκάρυδο
-
600 γρ. άχνη
-
1 κούπα μαργαρίνη (για το άλειμμα)
-
για το σιρόπι
-
4 ποτήρια ζάχαρη
-
3 ποτήρια νερό
-
0.5 λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά (με ένα κουτάλι) το ινδοκάρυδο, τα καρύδια, την άχνη και τα αυγά.
-
2
Βουτυρώνουμε ένα φύλλο, βάζουμε ένα δεύτερο φύλλο από πάνω και βουτυρώνουμε ξανά.
-
3
Κατά μήκος του φύλλου βάζουμε κουταλιές - κουταλιές από το μείγμα του ινδοκάρυδου και τυλίγουμε σε ρολό (όχι πολύ σφικτό).
-
4
Τοποθετούμε τα μακριά αυτά μπαστούνια σε βουτυρωμένο ταψί (της ηλεκτρικής). Όταν τελειώσουν τα φύλλα και το μείγμα, βουτυρώνουμε καλά τα μπαστούνια αυτά από πάνω.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο έως ότου ροδοκοκκινίσουν καλά τα μπαστούνια.
-
6
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο με ένα πολύ-πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα μπαστούνια σε φλογέρες ανάλογα με το μέγεθος που προτιμούμε. (Το κοφτερο μαχαίρι κόβει το ψημένο φύλλο κρούστας χωρίς να το θρυμματίζει)
-
7
Σιροπιάζουμε αμέσως με το ζεστό σιρόπι.
-
8
Αφήνουμε να κρυώσει και μετά σερβίρουμε. Αν σας αρέσει το φρέσκο βούτυρο είναι ακόμη πιο νόστιμο να το χρησιμοποιήσετε αντί για μαργαρίνη.
Σχόλια (33)