Φλογέρες σφολιάτας με κρέμα ζαχαροπλαστικής
Εύκολες & γρήγορες φλογέρες σφολιάτας με έξυπνη και οικονομική τεχνική βήμα -βήμα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ιδέα μου ήρθε σε μία προσπάθεια μου να φτιάξω το ίδιο γλυκάκι με χωνάκια απο χαρτόνι και αλουμινόχαρτο... μεγάλη ταλαιπωρία ,πολύ ώρα να φτιάξεις τα χωνάκια και το κακο ήταν πως την επόμενη φορά έπρεπε να φτιάξεις άλλα χωνάκια ... Με αυτόν τον τρόπο σε λιγότερο απο μισή ώρα εχεις έτοιμες ψημένες φλογέρες για γέμισμα και φάγωμα γρήγορα εύκολα και πάνω απο όλα οικονομικά!!!!Εάν θελήσετε να τα κάνετε αλμυρά μπορείτε να φτιάξετε μπεσαμέλ με τυριά ή μαγιονέζα με κοτόπουλο και ψιλοκομμένα λαχανικά ή τυρί κρέμα με αλλαντικά ...βάλτε φαντασία και δημιουργήστε!!!! Δοκιμάστε το ...αξίζει!!!!!
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
-
Κρέμα ζαχαροπλαστικής (ή όποια γέμιση θέλετε)
-
Φυστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλο φιλέ
-
Λίγη άχνη ζάχαρη για πασπαλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβω ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το τυλίγω σε ρολό.Δεν το σφίγγω πολύ να είναι αφράτο..
-
2
Ανοίγω ένα φύλλο σφολιάτας και κόβω σε λωρίδες με πάχος περίπου ένα δάχτυλο..
-
3
Τυλίγω γύρω απο το αλουμινόχαρτο μία λουρίδα όπως στη φώτο... έτσι δημιουργείται η φλογέρα μου..
-
4
Τοποθετώ σε ταψί και ψήνω μέχρι να ροδίσουν..
-
5
Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο ενω είναι ακόμη ζεστές και οι φλογέρες είναι έτοιμες για γέμισμα...
-
6
Εδώ αν θέλω γεμίζω με αλμυρή ή γλυκιά γέμιση(εγώ σήμερα επέλεξα γλυκιά)....
-
7
Φτιάχνω όποια κρέμα ζαχαροπλαστικής μου αρέσει την βάζω σε κορνέ (αφού κρυώσει) και γεμίζω τις φλογέρες μου.
-
8
Εβαλα στις άκριες ψιλοκομμένο φυστίκη αιγίνης και πασπάλισα με λίγη ζάχαρη άχνη....
Σχόλια (6)