Φλωρεντίνες απόλαυση

Bαθμολογία: 4.3
       
 
10 ψήφοι
maria sou, 06.05.09

Περιγραφή

Έιναι φανταστικές, σαν του ζαχαροπλαστείου! Προσοχή να μην κρυώσουν, γιατί μετά δε κόβονται!
Φλωρεντίνες απόλαυση
photo: sweety9

Τι χρειαζόμαστε:

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο (βιτάμ)
  • 150 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 60 γρ. μέλι (2 κουταλιές)
  • 60 γρ. κρέμα γαλάκτος
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα γλυκά
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Φτιάχνει: 1 ταψί
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα τηγάνακι ρίχνω όλα τα υλικά πλήν του αμύγδαλου.
  2. Τα αφήνω να κάψουν, να κάνουν φουσκάλες και μέτα ρίχνω και το αμύγδαλο, αποσύρω από την φωτιά, το περιχύνω σε λαδόκολλα (και την οποία έχω βάλει σε ταψι) και το βάζω στο φούρνο (έγω το κάνω στον αέρα), μέχρι να ροδίσει το αμύγδαλο.
  3. Όταν το βγάλω θα πρέπει λίγο να κρυώσει, οχι πολυ! Το κόβω σε τετραγωνάκια τα οποια, αν θέλω, τα τυλίγω και σε ρολάκια! Αν θέλω βουτάω και το μισό σε κουβερτούρα λιώμενη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ειναι απο την Αργυρώ Μπαρμπαρύγου.

Σχετικές συνταγές

Φλορεντίνες Φλορεντίνες
4.375
       
       
(8)
Φλωρεντίνες 2 Φλωρεντίνες 2
3
       
       
(2)

    20 Όλα

    #
    Σχόλιο από caroline, 13-5-09  
    Πολύ ωραίες φαίνονται. Μία απορία όμως, στους πόσους βαθμούς το ψήνεις?
    #
    Σχόλιο από lounidaki, 16-9-09  
    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΝ ΕΨΑΧΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ!!!ΕΧΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ..ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ?(ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ..)ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ Κ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΑΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΦΛΟΥΔΙ Κ ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΩ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ,ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ?
    #
    Σχόλιο από maria sou, 21-10-09  
    LOUNIDAKI... Τώρα είδα την απορρία σου.. λοιπόν ειναι έτσι που το λεει η συνταγή και εγω ειχα ενδιασμούς για την κρέμα γάλακτος αλλα θέλει!! Όσο για τα αμύγδαλα μμμ καλυτερα φιλέ ετοίμο να πάρεις ειναι δυσκολο να κοπει το αμύγδαλο τοσοο λεπτό!!! καλή επιτυχία!!!!
    #
    Σχόλιο από Πανδώρα, 21-11-09  
    Τις έφτιαξα αλλά επειδή δεν έχετε δώσει θερμοκρασία έβαλα 220 κελσίου με αποτέλεσμα να αρπάξουν λίγο.Γευστικά υπέροχες
    #
    Σχόλιο από λεμοναδα, 3-7-10  
    Σαν να είχαν πολύ βούτυρο, σαν να ήταν πολύ μαλακες, κάτι δεν πήγε καλά κ έχω κ πολύ καλή ζυγαριά, που μετρά κ ml κ gr...
    #
    Σχόλιο από sweety9, 23-7-10  
    πολύ καλή συνταγή, σε μερικές έβαλα και λιωμένη σοκολάτα!
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 30-7-10  
    Τέλειες και μέσα σε 5 λεπτά!Στους 200 βαθμους με αέρα "άρπαξαν" γύρω-γύρω αλλά αυτό είναι θέμα φούρνου.Θα είναι καλές σαν γαρνιτούρα σε παγωτό?χι χι χι
    #
    Σχόλιο από master_chef, 8-10-10  
    παιδια δεν εχω φαι ακομα αυτες τις απολαυστικες φλωρεντινες και θελω να μαθω απο την ποσοτητα των υλικων ποσες περιπου φλωρεντινες βγαινουν στο ταψι. ευχαριστω πολυ
    #
    Σχόλιο από maria sou, 19-10-10  
    master_ chef Οσο αφορά την ποσότητα σε κομμάτια ειναι ανάλορα πόσο θα τα κοψεις εσύ(προσοχη να μην κρυώσει στο ταψι γιατι μετα μόνο να την σπασεις με τα χέρια θα μπορεις)με τα υλικά αυτα κάνεισ ένα ταψι κουζίνας!!!
    #
    Σχόλιο από Ilovegoodfood, 1-8-11  
    Μολις τις εφτιαξα. Το βουτυρακι ειναι οντως αρκετο αλλα δε ξερω και τι αποτελεσμα θα εβγαινε με λιγοτερο. Με το κοψιμο των κομματιων τα βρηκα λιγο σκουρα...τελικα τα εσπασα με τα χερια (δεν μου κοβοτανε...). Η ποσοτητα αυτη για μεγαλο ταψι φουρνου ειναι λιγη νομιζω, εμενα για να μου βγουν οπως στη φωτο τα εβαλα σε στρογγυλο με περιπου 28 εκ διαμετρο. Επισης προσεξτε τα στο ψησιμο γιατι αρπαζουν στο λεπτο, αν δεν ειναι στη καταλληλη θερμοκρασια. Απο γευση ειναι ωραια παντως. Πληροφοριακα: τις καλυτερες φλωρεντινες τις εχει ενα μαγαζακι στη Λευκαδα, που γενικα φτιαχνει παραδοσιακα γλυκα του νησιου (βρισκεται σε κεντρικοτατο δρομο, αν τυχει και βρεθειτε Λευκαδα). Εχω χαλασει εγω διαιτες μονο και μονο για εκεινες τις φλωρεντινες... :Ρ
    #
    Σχόλιο από linaki157, 26-9-11  
    na kanw mia erwtish pes thermides exoun oi flwrentines gt einai ena polu wraioa gluko kai den breiso poses exoun
    #
    Σχόλιο από maria sou, 26-9-11  
    linaki157 δε μπορω να σου απαντησω ...δε ξερω καθολου! αλλα σαν ολα τα γλυκα σιγουρα εχει...
    #
    Σχόλιο από γουρούνακι, 3-5-12  
    δυστυχώς οι φλωρεντίνες αυτες σίγουρα δεν έιναι σαν του ζαχαροπλαστείου..δεν βγήκαν τραγανές και το βούτυρο έιναι πολύ.Τελικά τις έπλασα μπαλάκια και τις βούτηξα σε κουβερτούρα γιατι έιχα κάνει πενταπλή δόση και λυπόμουν να τα πετάξω.
    #
    Σχόλιο από maria sou, 26-5-12  
    γουρουνακι..κριμα για τα υλικα και το φιλε αμυγδαλου ειναι ακριβο! αλλα να σου πω τη αληθεια δεν εχω κανει ποτε μεγαλη δοση...και νομιζω αυτο επαιξε ρολο στο να μη γινουν καλεσ και νε ειμαι μαλακες...αφου η στρωση στο ταψι πρεπει να ειναι λεπτη!...λυπαμαι!
    #
    Σχόλιο από taniakis, 6-11-12  
    #
    Σχόλιο από angela93, 24-3-13  
    Βγήκαν πάρα πολύ ωραίες!! Εγώ έβαλα τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ούτε μου άρπαξαν ούτε τίποτα!!
    #
    Σχόλιο από katerinapanag, 22-4-13  
    Από γεύση...εξαιρετικές! Όμως, ενώ έβαλα τις ακριβείς αναλογίες για 2πλή δόση, βγήκε πάαρα πολύ βούτυρο στο τηγανάκι....Τόσο που πήρα το υλικό με τρυπητή κουτάλα και το έβαλα στο ταψί. Την επόμενη φορά λέω να βάλω το μισό και να μειώσω και την κρέμα γάλακτος. Επίσης, θέλω να ρωτήσω πώς τα κόβετε τα κομμάτια? Γιατί εμένα κόλλαγαν και δεν κόβονταν όμορφα. Αλλά ξαναλέω ότι η γεύση τους είναι εκπληκτική!!!
    #
    Σχόλιο από κουρκουμπινι, 29-9-13  
    στον αντρα μου αρεσαν παρα πολυ. και σε μενα δεν με δυσκολεψαν. προσεξα το ψησιμο αρκετα επειδη διαβασα τα σχολια. το μειγμα μου βγηκε για ενα ταψι φουρνου.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 4-11-13  
    Είναι τέλειες και δοκιμασμένες! Έχω μια λίγο άσχετη και χαζή ερώτηση...αν αντί για λαδόκολλα βάλω αλουμινόχαρτο θα κάνει δουλειά ή θα κολλήσει;
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 4-11-13  
    SOS το μίγμα απ'το φούρνο βγαίνει ρευστό και μετά στερεοποιείται ή τα έκανα μπάχαλο;

    12 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Πανδώρα, 21-11-09  
    Τις έφτιαξα αλλά επειδή δεν έχετε δώσει θερμοκρασία έβαλα 220 κελσίου με αποτέλεσμα να αρπάξουν λίγο.Γευστικά υπέροχες
    #
    Σχόλιο από λεμοναδα, 3-7-10  
    Σαν να είχαν πολύ βούτυρο, σαν να ήταν πολύ μαλακες, κάτι δεν πήγε καλά κ έχω κ πολύ καλή ζυγαριά, που μετρά κ ml κ gr...
    #
    Σχόλιο από sweety9, 23-7-10  
    πολύ καλή συνταγή, σε μερικές έβαλα και λιωμένη σοκολάτα!
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 30-7-10  
    Τέλειες και μέσα σε 5 λεπτά!Στους 200 βαθμους με αέρα "άρπαξαν" γύρω-γύρω αλλά αυτό είναι θέμα φούρνου.Θα είναι καλές σαν γαρνιτούρα σε παγωτό?χι χι χι
    #
    Σχόλιο από Ilovegoodfood, 1-8-11  
    Μολις τις εφτιαξα. Το βουτυρακι ειναι οντως αρκετο αλλα δε ξερω και τι αποτελεσμα θα εβγαινε με λιγοτερο. Με το κοψιμο των κομματιων τα βρηκα λιγο σκουρα...τελικα τα εσπασα με τα χερια (δεν μου κοβοτανε...). Η ποσοτητα αυτη για μεγαλο ταψι φουρνου ειναι λιγη νομιζω, εμενα για να μου βγουν οπως στη φωτο τα εβαλα σε στρογγυλο με περιπου 28 εκ διαμετρο. Επισης προσεξτε τα στο ψησιμο γιατι αρπαζουν στο λεπτο, αν δεν ειναι στη καταλληλη θερμοκρασια. Απο γευση ειναι ωραια παντως. Πληροφοριακα: τις καλυτερες φλωρεντινες τις εχει ενα μαγαζακι στη Λευκαδα, που γενικα φτιαχνει παραδοσιακα γλυκα του νησιου (βρισκεται σε κεντρικοτατο δρομο, αν τυχει και βρεθειτε Λευκαδα). Εχω χαλασει εγω διαιτες μονο και μονο για εκεινες τις φλωρεντινες... :Ρ
    #
    Σχόλιο από maria sou, 26-9-11  
    linaki157 δε μπορω να σου απαντησω ...δε ξερω καθολου! αλλα σαν ολα τα γλυκα σιγουρα εχει...
    #
    Σχόλιο από γουρούνακι, 3-5-12  
    δυστυχώς οι φλωρεντίνες αυτες σίγουρα δεν έιναι σαν του ζαχαροπλαστείου..δεν βγήκαν τραγανές και το βούτυρο έιναι πολύ.Τελικά τις έπλασα μπαλάκια και τις βούτηξα σε κουβερτούρα γιατι έιχα κάνει πενταπλή δόση και λυπόμουν να τα πετάξω.
    #
    Σχόλιο από taniakis, 6-11-12  
    #
    Σχόλιο από angela93, 24-3-13  
    Βγήκαν πάρα πολύ ωραίες!! Εγώ έβαλα τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ούτε μου άρπαξαν ούτε τίποτα!!
    #
    Σχόλιο από katerinapanag, 22-4-13  
    Από γεύση...εξαιρετικές! Όμως, ενώ έβαλα τις ακριβείς αναλογίες για 2πλή δόση, βγήκε πάαρα πολύ βούτυρο στο τηγανάκι....Τόσο που πήρα το υλικό με τρυπητή κουτάλα και το έβαλα στο ταψί. Την επόμενη φορά λέω να βάλω το μισό και να μειώσω και την κρέμα γάλακτος. Επίσης, θέλω να ρωτήσω πώς τα κόβετε τα κομμάτια? Γιατί εμένα κόλλαγαν και δεν κόβονταν όμορφα. Αλλά ξαναλέω ότι η γεύση τους είναι εκπληκτική!!!
    #
    Σχόλιο από κουρκουμπινι, 29-9-13  
    στον αντρα μου αρεσαν παρα πολυ. και σε μενα δεν με δυσκολεψαν. προσεξα το ψησιμο αρκετα επειδη διαβασα τα σχολια. το μειγμα μου βγηκε για ενα ταψι φουρνου.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 4-11-13  
    Είναι τέλειες και δοκιμασμένες! Έχω μια λίγο άσχετη και χαζή ερώτηση...αν αντί για λαδόκολλα βάλω αλουμινόχαρτο θα κάνει δουλειά ή θα κολλήσει;

    8 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από caroline, 13-5-09  
    Πολύ ωραίες φαίνονται. Μία απορία όμως, στους πόσους βαθμούς το ψήνεις?
    #
    Σχόλιο από lounidaki, 16-9-09  
    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΝ ΕΨΑΧΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ!!!ΕΧΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ..ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ?(ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ..)ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ Κ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΑΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΦΛΟΥΔΙ Κ ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΩ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ,ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ?
    #
    Σχόλιο από maria sou, 21-10-09  
    LOUNIDAKI... Τώρα είδα την απορρία σου.. λοιπόν ειναι έτσι που το λεει η συνταγή και εγω ειχα ενδιασμούς για την κρέμα γάλακτος αλλα θέλει!! Όσο για τα αμύγδαλα μμμ καλυτερα φιλέ ετοίμο να πάρεις ειναι δυσκολο να κοπει το αμύγδαλο τοσοο λεπτό!!! καλή επιτυχία!!!!
    #
    Σχόλιο από master_chef, 8-10-10  
    παιδια δεν εχω φαι ακομα αυτες τις απολαυστικες φλωρεντινες και θελω να μαθω απο την ποσοτητα των υλικων ποσες περιπου φλωρεντινες βγαινουν στο ταψι. ευχαριστω πολυ
    #
    Σχόλιο από maria sou, 19-10-10  
    master_ chef Οσο αφορά την ποσότητα σε κομμάτια ειναι ανάλορα πόσο θα τα κοψεις εσύ(προσοχη να μην κρυώσει στο ταψι γιατι μετα μόνο να την σπασεις με τα χέρια θα μπορεις)με τα υλικά αυτα κάνεισ ένα ταψι κουζίνας!!!
    #
    Σχόλιο από linaki157, 26-9-11  
    na kanw mia erwtish pes thermides exoun oi flwrentines gt einai ena polu wraioa gluko kai den breiso poses exoun
    #
    Σχόλιο από maria sou, 26-5-12  
    γουρουνακι..κριμα για τα υλικα και το φιλε αμυγδαλου ειναι ακριβο! αλλα να σου πω τη αληθεια δεν εχω κανει ποτε μεγαλη δοση...και νομιζω αυτο επαιξε ρολο στο να μη γινουν καλεσ και νε ειμαι μαλακες...αφου η στρωση στο ταψι πρεπει να ειναι λεπτη!...λυπαμαι!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 4-11-13  
    SOS το μίγμα απ'το φούρνο βγαίνει ρευστό και μετά στερεοποιείται ή τα έκανα μπάχαλο;

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    αγαπημένα γλυκά
    Ένα βιβλίο 101 αγαπημένων συνταγών, του/της labrini58
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 139 αγαπημένων συνταγών, του/της velina
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 76 αγαπημένων συνταγών, του/της Ικαριώτισσα
    προς δοκιμη
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της κουρκουμπινι
    Διάφορα Γλυκά
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της Anthoula_S