Φλωρεντίνες απόλαυση
Έιναι φανταστικές, σαν του ζαχαροπλαστείου! Προσοχή να μην κρυώσουν, γιατί μετά δε κόβονται!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ειναι απο την Αργυρώ Μπαρμπαρύγου.
Υλικά
-
100 γρ. ζάχαρη
-
100 γρ. βούτυρο (βιτάμ)
-
150 γρ. αμύγδαλο φιλέ
-
60 γρ. μέλι (2 κουταλιές)
-
60 γρ. κρέμα γαλάκτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα τηγάνακι ρίχνω όλα τα υλικά πλήν του αμύγδαλου.
-
2
Τα αφήνω να κάψουν, να κάνουν φουσκάλες και μέτα ρίχνω και το αμύγδαλο, αποσύρω από την φωτιά, το περιχύνω σε λαδόκολλα (και την οποία έχω βάλει σε ταψι) και το βάζω στο φούρνο (έγω το κάνω στον αέρα), μέχρι να ροδίσει το αμύγδαλο.
-
3
Όταν το βγάλω θα πρέπει λίγο να κρυώσει, οχι πολυ! Το κόβω σε τετραγωνάκια τα οποια, αν θέλω, τα τυλίγω και σε ρολάκια! Αν θέλω βουτάω και το μισό σε κουβερτούρα λιώμενη!
Σχόλια (23)