Φλωρίνης με σπέσιαλ γέμιση
Πιπεριές στο φούρνο με μία διαφορετικού τύπου αλλά πολύ νόστιμη γέμιση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πολύ νόστιμο μεζεδάκι. Μπορείτε να βάλετε και πράσινες πιπεριές κέρατο. Και εκτός από κοτόπουλο κάποιες φορές βάζω και αλλαντικά. Δικής μου εμπνεύσεως.
Υλικά
-
10-15 πιπεριές φλωρίνης αναλόγως το μέγεθος
-
1 φιλέτο κοτόπουλο ψιλοκομμένο
-
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
1 πράσο ψιλοκομμένο
-
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
-
1 συσκευασια ντομματάκια ψιλοκομμένα κονσέρβα
-
1 καρότο στον τρίφτη ξυσμένο
-
0.5 μάτσο άνηθο
-
0.5 μάτσο μαιντανό
-
Λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
-
1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
-
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το κοτόπουλο.
-
2
Αφού τσιγαριστούν προσθέτουμε το κρασί.
-
3
Οταν εξατμιστεί το αλκοόλ βάζουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
-
4
Τα αφήνουμε λίγα λεπτά και κατεβαζουμε απο τη φωτιά.
-
5
Έχουμε ανοίξει τα καπάκια από τις πιπεριές και έχουμε αφαιρέσει τα σπόρια.
-
6
Βάζουμε γέμιση μέσα στις πιπεριές και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες τα καπάκια για να μη φυγει η γέμιση.
-
7
Γεμιζουμε ενα ταψί, λαδώνουμε λίγο τις πιπεριές, προσθέτουμε και ελάχιστο νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 190 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια