Φοκάτσια με φασκόμηλο και τυρί

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Ψωμάκι όλο γεύση με φρέσκο ή αποξηραμένο φασκόμηλο και τυρί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ψωμάκι-Φοκάτσια είναι συνταγή της Κας Βέφας, την ιδέα για το φασκόμηλο την είδα στο σάιτcookinlove.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. 3 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 1 φακελάκι μαγιά
  3. 1 έως 1 1/2 φλ. ζεστό νερό
  4. 1/4 φλ. λάδι
  5. 1 κ. αλάτι
  6. 1 κ. γλ. ζάχαρη
  7. 20 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο ή 1 κ.σ. αποξηραμένο
  8. μοτσαρέλα τριμμένη ή όποιο άλλο τυρι θέλετε, εγώ πρόσθεσα και λίγη φέτα.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ενώνουμε το αλεύρι με τη μαγιά, αλάτι και ζάχαρη, ρίχνουμε λίγο νερό, το λάδι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε ψιλοκκομένο το φασκόμηλο, ή το αποξηραμένο. Προσθέτοντας λίγο λίγο το νεράκι ζυμώνουμε σε μαλακή- αφράτη ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί.

  2. 2

    Πατάμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Στρώνουμε τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα, με λαδωμένα δάχτυλα πατάμε κάνοντας βαθιές δαχτυλιές σε διάφορα σημεία.

  3. 3

    Πασπαλίζουμε με αρκετό τυράκι την επιφάνεια και ψήνουμε στους 200β. για 45' περίπου, ανάλογα τον φούρνο μας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα