Φοκάτσια με φασκόμηλο και τυρί
Ψωμάκι όλο γεύση με φρέσκο ή αποξηραμένο φασκόμηλο και τυρί.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ψωμάκι-Φοκάτσια είναι συνταγή της Κας Βέφας, την ιδέα για το φασκόμηλο την είδα στο σάιτcookinlove.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ενώνουμε το αλεύρι με τη μαγιά, αλάτι και ζάχαρη, ρίχνουμε λίγο νερό, το λάδι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε ψιλοκκομένο το φασκόμηλο, ή το αποξηραμένο. Προσθέτοντας λίγο λίγο το νεράκι ζυμώνουμε σε μαλακή- αφράτη ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί.
-
2
Πατάμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Στρώνουμε τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα, με λαδωμένα δάχτυλα πατάμε κάνοντας βαθιές δαχτυλιές σε διάφορα σημεία.
-
3
Πασπαλίζουμε με αρκετό τυράκι την επιφάνεια και ψήνουμε στους 200β. για 45' περίπου, ανάλογα τον φούρνο μας.
Σχόλια (2)
e :-)