Φοκάτσια με μπέικον
...Ίσως φοκάτσια=κρεμμυδόψωμο,αλλά να μια φοκάτσια διαφορετική, σαν πίτσα και πολύ πολύ νόστιμη...
Λίγα μυστικά ακόμα
Φυσικά μπορείτε να βάλετε και ό,τι άλλο θέλετε, λιαστή ντομάτα, μανιτάρια, κίτρινα τυριά και ό,τι τραβά η όρεξή σας, και οι ποσότητες των τυριών-αλλαντικών εξαρτώνται ακριβώς από αυτή την όρεξη.Τη συνταγή την βρήκα στον Συνταγούλη και ευχαριστώ πολύ την cook!!! Έκανα τις... προσθαφαιρέσεις μου και ιδού...
Υλικά
-
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 μαγιά σε σκόνη
-
1 κ. γλυκού ζάχαρη
-
1 κ. σούπας αλάτι
-
2 κ. σούπας λάδι
-
1 κούπα χλιαρό νερό
-
150-200 γρ. μπέικον
-
150-200 γρ. φέτα
-
μερικές ελιές κομματάκια
-
0.5 η μία πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-
ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό.
-
2
Φτιάχνουμε τη ζύμη ανακατεύοντας το νερό με τη μαγιά, το αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, λάδι και ζυμώνουμε.
-
3
Άκουσα πως πρέπει να ζυμώνουμε την κάθε ζύμη τουλάχιστον 5'-6' και το τηρώ γιατί τελικά βλέπω διαφορά. Πιο αφράτη, πιο φουσκωμένη!!
-
4
Την αφήνουμε κάπου ζεστά να φουσκώσει σκεπασμένη για 45'.
-
5
Ρίχνουμε στο ζυμάρι το μπέικον, τη φέτα, τις ελιές, την πιπεριά και την ρίγανη και ζυμώνουμε πάλι να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά και τα μυρωδικά μας.
-
6
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι 30εκ. και απλώνουμε το ζυμάρι.
-
7
Ρίχνουμε και το σουσάμι.
-
8
Σκεπάζουμε το ταψί και το αφήνουμε άλλη μισή ώρα να φουσκώσει.
-
9
Το χαράζουμε,το ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στους 210 βαθμούς για 20'.
Σχόλια (12)