Φοκάτσια με μπέικον

roulaz
roulaz @cook_8458798
,ΕΛΛΑΔΑ

...Ίσως φοκάτσια=κρεμμυδόψωμο,αλλά να μια φοκάτσια διαφορετική, σαν πίτσα και πολύ πολύ νόστιμη...

Λίγα μυστικά ακόμα

Φυσικά μπορείτε να βάλετε και ό,τι άλλο θέλετε, λιαστή ντομάτα, μανιτάρια, κίτρινα τυριά και ό,τι τραβά η όρεξή σας, και οι ποσότητες των τυριών-αλλαντικών εξαρτώνται ακριβώς από αυτή την όρεξη.Τη συνταγή την βρήκα στον Συνταγούλη και ευχαριστώ πολύ την cook!!! Έκανα τις... προσθαφαιρέσεις μου και ιδού...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 1 μαγιά σε σκόνη
  3. 1 κ. γλυκού ζάχαρη
  4. 1 κ. σούπας αλάτι
  5. 2 κ. σούπας λάδι
  6. 1 κούπα χλιαρό νερό
  7. 150-200 γρ. μπέικον
  8. 150-200 γρ. φέτα
  9. μερικές ελιές κομματάκια
  10. 0.5 η μία πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  11. ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό.

  2. 2

    Φτιάχνουμε τη ζύμη ανακατεύοντας το νερό με τη μαγιά, το αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, λάδι και ζυμώνουμε.

  3. 3

    Άκουσα πως πρέπει να ζυμώνουμε την κάθε ζύμη τουλάχιστον 5'-6' και το τηρώ γιατί τελικά βλέπω διαφορά. Πιο αφράτη, πιο φουσκωμένη!!

  4. 4

    Την αφήνουμε κάπου ζεστά να φουσκώσει σκεπασμένη για 45'.

  5. 5

    Ρίχνουμε στο ζυμάρι το μπέικον, τη φέτα, τις ελιές, την πιπεριά και την ρίγανη και ζυμώνουμε πάλι να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά και τα μυρωδικά μας.

  6. 6

    Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι 30εκ. και απλώνουμε το ζυμάρι.

  7. 7

    Ρίχνουμε και το σουσάμι.

  8. 8

    Σκεπάζουμε το ταψί και το αφήνουμε άλλη μισή ώρα να φουσκώσει.

  9. 9

    Το χαράζουμε,το ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στους 210 βαθμούς για 20'.

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

dcroula
dcroula @Roula1505
Πολύ νόστιμη, πολύ αφράτη κι εύκολη.\nΤώρα που είναι καλοκαίρι, το ζυμάρι μου φούσκωσε σε 20 λεπτά.\nΤην επόμενη φορά, θα βάλω μεγαλύτερη ποσότητα αλμυρών.

Από

roulaz
roulaz @cook_8458798
στις
,ΕΛΛΑΔΑ