Φοκάτσια με ντοματίνια

Μαγειρεύτηκε 7 φορές
vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Αφράτη ζύμη, καλοκαιρινό ψωμάκι με νόστιμα υλικά!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Πολύ ωραία γεύση θα είχε η φοκάτσια αν στην ζύμη έμπαινε το δενδρολίβανο,εγώ έβαλα λίγη ρίγανη! Η συνταγή εδώhttp//www.abakershouse.com/2012/08/cherry-tomato-focaccia.html Εγώ πρόσθεσα τις ελιές που δίνουν πολύ ωραία γεύση και ταιριάζουν με τα τοματάκια!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. Για τη ζύμη
  2. 3 1/2 φλ. αλεύρι
  3. 2 κ.γ. αλάτι
  4. 1 φακελάκι μαγιά
  5. 1 1/4 φλ. ζεστό νερό, μπορείτε να αντικαταστήσετε το 1/4 φλ. με γάλα
  6. 1 κ.σ. λάδι
  7. Για την επιφάνεια
  8. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  9. ελιές κομμένες στη μέση
  10. 1/4 φλ. λάδι
  11. ψιλοκομμένο σκόρδο
  12. 1 κουτ. αποξηραμένο δενδρολίβανο ή φρέσκο
  13. αλάτι.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε εύπλαστη μαλακή ζύμη.Την λαδώνουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.Λαδώνουμε καλά ένα ταψί ή το καλύπτουμε με λαδόκολλα και απλώνουμε τη ζύμη μας.Αφήνουμε πάλι να ξεκουραστεί 30 λεπτά.Σε μπολάκι ενώνουμε το λάδι,σκόρδο και δενδρολίβανο.Κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση και τα αλατίζουμε.

  2. 2

    Πατάμε τη ζύμη μας με τα δάχτυλα ή με ένα κουταλάκι κάνοντας λακουβίτσες.Με κουτάλι ή πινέλο ρίχνουμε το μείγμα λάδι-σκόρδου στη φοκάτσια.

  3. 3

    Απάνω πιέζουμε απαλά τα κομμένα ντοματίνια και τις ελιές.

  4. 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο-190ο για 20 λεπτά να ροδίσει.

  5. 5

Αντιδράσεις

Cooksnaps (7)

Σχόλια (2)

katerina78
katerina78 @Doukat1978
Αφράτη ζύμη ,πολύ καλός ο συνδυασμος των υλικων μου θύμισε σκορδοψωμο με ντοματα κι ελια πεντανόστιμο!!!σίγουρα θα το ξαναφτιάξω!!!

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα