Φοκάτσια με ντοματίνια
Αφράτη ζύμη, καλοκαιρινό ψωμάκι με νόστιμα υλικά!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Πολύ ωραία γεύση θα είχε η φοκάτσια αν στην ζύμη έμπαινε το δενδρολίβανο,εγώ έβαλα λίγη ρίγανη! Η συνταγή εδώhttp//www.abakershouse.com/2012/08/cherry-tomato-focaccia.html Εγώ πρόσθεσα τις ελιές που δίνουν πολύ ωραία γεύση και ταιριάζουν με τα τοματάκια!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε εύπλαστη μαλακή ζύμη.Την λαδώνουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.Λαδώνουμε καλά ένα ταψί ή το καλύπτουμε με λαδόκολλα και απλώνουμε τη ζύμη μας.Αφήνουμε πάλι να ξεκουραστεί 30 λεπτά.Σε μπολάκι ενώνουμε το λάδι,σκόρδο και δενδρολίβανο.Κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση και τα αλατίζουμε.
-
2
Πατάμε τη ζύμη μας με τα δάχτυλα ή με ένα κουταλάκι κάνοντας λακουβίτσες.Με κουτάλι ή πινέλο ρίχνουμε το μείγμα λάδι-σκόρδου στη φοκάτσια.
-
3
Απάνω πιέζουμε απαλά τα κομμένα ντοματίνια και τις ελιές.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο-190ο για 20 λεπτά να ροδίσει.
-
5
Σχόλια (2)