κύρια φωτογραφία συνταγής Φωλιές από μούσμουλα και φράουλες

Φωλιές από μούσμουλα και φράουλες

8 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ggr
ggr @george
Athens

Μικρά, ζουμερά, εστεμμένα. Να τα και πάλι τα μούσμουλαΜα σας έχω μιλήσει τόσες φορές για αυτά που θα τα (και με) έχετε βαρεθεί. Και όμως, συνεχίζω.Μου βάλατε κάτω από τη μύτη και αυτόν τον διαγωνισμό για τις φράουλες ..... Φράουλες ; Για να δούμε ..... Πως παντρεύονται αυτά τα δύο φρούτα. Θα κάνω μια προσπάθεια να ξαφνιάσω τον ίδιο μου τον εαυτό … Για να δούμε …

Λίγα μυστικά ακόμα

Στην “πιο ελαφριά” εκδοχή του γλυκού, αντικαθιστούμε τα ποτήρια της ρευστής κρέμας γάλακτος με ίση ποσότητα χυμού λεμονιού, τον οποίο θα κτυπήσουμε με τη ζάχαρη και τον πολτό από τα μούσμουλα για να πάρουμε, μία επίσης ενδιαφέρουσα, μους. 

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. Υλικά για τα καλαθάκια
  2. 60 γρ. ζάχαρη
  3. 30 γρ αλεύρι
  4. 30 γρ. βούτυρο
  5. 40 γρ. αμύγδαλα
  6. 20 γρ. μέλι
  7. Υλικά για τη γλυκιά γέμιση
  8. 15 ώριμα μεγάλα μούσμουλα
  9. 1,5 ποτηράκι κρέμα γάλακτος
  10. 6 κ.σ. ζάχαρη
  11. 1,5 συσκευασία φράουλες
  12. μερικά φύλλα μέντας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνουμε, λοιπόν, τα καλαθάκια. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο και το μέλι, τη βάζουμε στο μάτι, σε μέτρια φωτιά και, ανακατεύοντας διαρκώς, ζεσταίνουμε το μείγμα για πέντε λεπτά.

  2. 2

    Την τραβάμε από το μάτι και ενσωματώνουμε, αρχικά το αλεύρι και στη συνέχεια τα αμύγδαλα, πολύ ψιλοκομμένα, ανακατεύοντας πολύ καλά.

  3. 3

    Στο χαμηλό ταψί του φούρνου (εκείνο που το δίνουν μαζί με την κουζίνα, κατά την αγορά της), αφού το καλύψουμε με λαδόκολλα, ρίχνουμε το μείγμα μας, μοιράζοντας το σε έξι ίσες ποσότητες. Με κάθε μία από αυτές σχηματίζουμε και ένα λεπτό δίσκο.

  4. 4

    Ψένουμε σε προθερμασμένο στους 200° φούρνο για δεκαπέντε λεπτά, ή έως ότου οι δίσκοι αποκτήσουν ένα ωραίο χρύσο-κάστανο χρώμα

  5. 5

    Ξεφουρνίζουμε το ταψί, πιάνουμε κάθε ένα από τους δίσκους και τον τοποθετούμε πάνω στον πάτο ενός αναποδογυρισμένου νεροπότηρου.

  6. 6

    Δίνουμε στο δίσκο μας τη φόρμα μίας κούπας, με μία μικρή πίεση προς τα κάτω (κάνοντας μία κίνηση αντίστοιχη αυτής όταν βάζουμε στη θήκη της μία ομπρέλα) και αφήνουμε την βαρύτητα να κάνει τα υπόλοιπα. Περιμένουμε να στεγνώσουν οι δίσκοι μας.

  7. 7

    Ξεφλουδίζουμε τα μούσμουλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους

  8. 8

    Τα ρίχνουμε στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.

  9. 9

    Τα αφήνουμε για ένα δεκάλεπτο σε σουρωτήρι, για να στραγγίσουν.

  10. 10

    Προσθέτουμε στον πολτό τους την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία αφράτη, “μουσμουλένια” μους.

  11. 11

    Αυτή τη μους, λοιπόν, την μοιράζουμε στις έξι φωλιές που έχουμε φτιάξει.

  12. 12

    Πάνω της και στο κέντρο, ισομοιράζουμε τις φράουλες.

  13. 13

    Διακοσμούμε με τα φύλλα μέντας, et voila !!! Αυτό είναι όλο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens