Φωλιές από πασχαλινά κουλουράκια

Κυριακή Γ.Σ.Ν.
Κυριακή Γ.Σ.Ν. @Kyriaki571078
,Ελλάδα

"Φωλίτσα" από πασχαλινά κουλούρια για να σερβίρετε τα κόκκινα αυγά, τα σοκολατάκια ή ότι άλλο επιθυμείτε!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ έφτιαξα την μισή δόση, με την οποία έκανα μία φωλίτσα μικρή και με την υπόλοιπη ζύμη έκανα τα κουλουράκια μου.Η συνταγή είναι από περιοδικό ζαχαροπλαστικής του Παρλιάρου. Καλή σας επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  2. 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  3. 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  4. 250 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε κύβους
  5. 400 γρ. ζάχαρη
  6. 4 αυγά + 1 ακόμη για την επάλειψη
  7. 4 κάψουλες βανιλίνη
  8. το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  9. 100 ml φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
  10. 100 ml γάλα φρέσκο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μαζεύουμε όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε.

  2. 2

    Σ΄ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν.

  3. 3

    Προσθέτουμε το αλάτι.

  4. 4

    Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.

  5. 5

    Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά.

  6. 6

    Προσθέτουμε την βανιλίνη...

  7. 7

    Και στην συνέχεια το ξύσμα.

  8. 8

    Συνεχίζουμε με το γάλα

  9. 9

    Και τον χυμό.

  10. 10

    Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και δουλεύουμε την ζύμη με το χέρι, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη απαλή, η οποία μόλις που θα ξεκολλάει από τα χέρια.

  11. 11

    Σκεπάζουμε την ζύμη με μία μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί περίπου 30 λεπτά.

  12. 12

    Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο την εξωτερική πλευρά του μπολ και πλάθουμε μακριά λεπτά κορδόνια από την ζύμη. Αν κολλάει δεν προσθέτουμε αλεύρι, απλώς πασπαλίζουμε την επιφάνεια όπου πλάθουμε.

  13. 13

    Τα τοποθετούμε σε οριζόντιες και κάθετες γραμμές και σχηματίζουμε ένα πλέγμα. Φροντίζουμε να απέχουν μεταξύ τους περίπου μισό εκατοστό.

  14. 14

    Χτυπάμε το αυγό και αλειφούμε τα κορδόνια. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 180°C.

  15. 15

    Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει, αφαιρούμε με προσοχή το αλουμινόχαρτο, και ξαναψήνουμε, αυτή την φορά με την βάση της φωλιάς να πατάει στην λαμαρίνα, για άλλα 5 λεπτά, ώστε να ροδίσει και από μέσα.

  16. 16

    Γεμίζουμε με ο,τι επιθυμούμε...

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Κυριακή Γ.Σ.Ν.
στις
,Ελλάδα