Φωλιές ζυμαρικών με σπανάκι και φέτα
Εύκολες και πεντανότιμες φωλιές ζυμαρικών με τον αγαπημένο συνδυασμό φέτα-σπανάκι! Απολαύστε το είτε σαν συνοδευτικό είτε ως κυρίως πιάτο με μια ωραία σαλάτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το πιο σημαντικό εδώ είναι να τοποθετήσω τις φωλιές ενωμένες μεταξύ τους έτσι ώστε όταν μπει το νερό να μην ανοίξουν. Σε περίπτωση που ανοίξουν λίγο διορθώνετε το σχήμα με ένα κουτάλι. Μπορείτε επίσης να τις φτιάξετε με γέμιση κιμά και λίγη μπεσαμέλ κάτι σαν ατομικά παστιτσάκια! Η συνταγή είναι της μαμάς μου.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεματάμε το σπανάκι μόνο του σε ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα (δε βάζω ούτε νερό ούτε λάδι).
-
2
Όταν αρχίσει να μαραίνεται, ρίχνω μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,τα μανιτάρια, τον ένα κύβο,το ελαιόλαδο, τη φέτα και το πιπέρι. Δεν προσθέτω αλάτι γιατί έχει αρκετό η φέτα.
-
3
Αφήνω περίπου 5 λεπτά και κατεβάζω από τη φωτιά.
-
4
Παράλληλα έχω ήδη τοποθετήσει τις φωλιές σε μια μικρή κατσαρόλα (χωρίς νερό!)σφηνωμένες μεταξύ τους. Ρίχνω ζεστό νερό να τις σκεπάζει και ψήνω για περίπου 4 λεπτά.
-
5
Τοποθετώ τις φωλιές σε ένα ταψί και τοποθετώ πάνω τη γαρνιτούρα με τη φέτα και το σπανάκι.
-
6
Ποτίζω τις φωλιές με λίγο γάλα (ή κρέμα γάλακτος) και βάζω στους 200 βαθμούς στο φούρνο για 5 λεπτά.
-
7
Απολαμβάνω!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια