Φωλιές ζυμαρικών
Πολύ όμορφες φωλίτσες για μπουφέ ή για παιδικό πάρτι. Φτιάχνονται με κιμά για μακαρόνια που μας έχει περισσέψει Ή με κεφτεδάκια με σάλτσα! Είναι πολύ νόστιμο και εμφανίσιμο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ τα έφτιαξα με κιμά για μακαρόνια που είχε μείνει,έβαλα από 1 φέτα ντομάτας πάνω από τον κιμά και τυρί, τα έβαλα για 10 λεπτά στο φούρνο ίσα να λιώσει το τυρί και να μαλακώσει η ντομάτα.
Υλικά
-
Για 12 φωλίτσες θα χρειαστούμε
-
250 γρ. μακαρόνια
-
2 ασπράδια αυγών
-
1/4 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
-
παρμεζάνα τριμμένη
-
Για τα κεφτεδάκια
-
250-300 γρ. κιμά
-
1 αυγό
-
1/4 φλ. γάλα
-
1/4 φλ. τριμμένη φρυγανιά
-
αλατοπίπερο
-
Σάλτσα για τα κεφτεδάκια
-
1 κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες ή φρέσκες ψιλοκομμένες
-
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κανέλα
-
λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
ΚεφτεδάκιαΕτοιμάζουμε τα κεφτεδάκια βάζοντας σε μπολ τον κιμά, φρυγανιά, γάλα και αυγό, ζυμώνουμε αφράτη ζύμη, αλατοπιπερώνουμε.
-
2
Ζυμώνουμε 12 κεφτεδάκια, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε 20 λεπτά στους 190ο.
-
3
ΖυμαρικάΒράζουμε τα μακαρόνια σε νερό με έναν κύβο βοδινό ή κοτόπουλου, τα στραγγίζουμε πολύ καλά!! και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
-
4
ΣάλτσαΣοτάρουμε στο λάδι τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε να σιγοβράσει λίγα λεπτά να πιει τα πολλά υγρά.
-
5
Μόλις βγάλουμε τα κεφτεδάκια από το φούρνο τα ρίχνουμε στη σάλτσα,αφήνουμε να απορροφήσουν.
-
6
Πως φτιάχνουμε τις φωλίτσεςΧτυπάμε σε μπολ τα ασπράδια, τα ρίχνουμε στα κρύα μακαρόνια, ανακατεύουμε να πάνε παντού. Προσθέτουμε τα τυριά και 3-4 κ.σ. από τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύουμε καλά.
-
7
Βουτυρώνουμε καλά 12 θήκες για μάφινς, παίρνουμε μακαρόνια με το πιρούνι μας και τα βάζουμε στις θήκες γυρίζοντάς τα όπως κάνουμε όταν τρώμε τα μακαρόνια μας με το κουτάλι ή με τη βοήθεια των δαχτύλων μας ώστε να φτιάξουμε τις φωλίτσες μας.
-
8
Ψήνουμε 15 λεπτά μόνο ίσα να ροδίσουν, στους 180ο προσέχουμε μην μας καούν!
-
9
Βγάζουμε από το φούρνο τις ψημένες φωλίτσες,αφήνουμε λίγα λεπτά και ρίχνουμε από 1 κ.σ. σάλτσα σε κάθε φωλίτσα, βάζουμε απάνω από ένα κεφτεδάκι και πάλι σάλτσα ντομάτας.
-
10
Ξεφορμάρουμε με προσοχή και σερβίρουμε.
Σχόλια (6)