κύρια φωτογραφία συνταγής Φωλίτσες σφολιάτας με φέτα και παρμεζάνα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 κομματια
  1. 2 φυλλα σφολιατας
  2. 1 φλιτζ. τσαγιου φετα τριμμενη
  3. 100 γρ. τριμμενη παρμεζανα
  4. 200 ml κρεμα γαλακτος
  5. 2 αβγα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαινετε το φουρνο στους 180 βαθμους.

  2. 2

    Με ενα κοφτερο μαχαιρι ή ροδακι κοβετε το φυλλο της σφολιατας σε 12 ισα τετραγωνα κομματια.

  3. 3

    Βουτυρωνετε 1 ταψακι για μαφινς και καλυπτετε τον πατο και τα πλαινα των κοιλοτητων του με τα κομματια σφολιατας που κοψατε, δημιουργωντας φωλιτσες κι αφηνοντας τις μυτες να εξεχουν.

  4. 4

    Με ενα πηρουνι κανετε τρυπες στη ζυμη.

  5. 5

    Χτυπατε τα αβγα με την κρεμα γαλακτος σε ενα μπολ και προσθετετε τα τυρια, συνεχιζοντας το ανακατεμα.

  6. 6

    Με ενα κουταλι παιρνετε μειγμα απο τη γεμιση και γεμιζετε τις φωλιτσες της σφολιατας περιπου μεχρι τη μεση.

  7. 7

    Ψηνετε τις φωλιτσες στον προθερμασμενο φουρνο για περιπου 20 λεπτα ή μεχρι να ροδισουν η σφολιατα και η γεμιση.

  8. 8

    Σερβιρετε τις φωλιτσες ζεστες ή χλιαρες.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

vassiliki2
vassiliki2 @cook_8450765
sweeny φαίνεται πολύ ωραία η συνταγή σου. τις φωλίτσες τις ψήνω κλειστές ή ανοιχτές?

Από

sweeney
sweeney @cook_8450967
στις
,Ελλάδα