Φωλίτσες σφολιάτας με φέτα και παρμεζάνα
Υλικά
-
2 φυλλα σφολιατας
-
1 φλιτζ. τσαγιου φετα τριμμενη
-
100 γρ. τριμμενη παρμεζανα
-
200 ml κρεμα γαλακτος
-
2 αβγα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαινετε το φουρνο στους 180 βαθμους.
-
2
Με ενα κοφτερο μαχαιρι ή ροδακι κοβετε το φυλλο της σφολιατας σε 12 ισα τετραγωνα κομματια.
-
3
Βουτυρωνετε 1 ταψακι για μαφινς και καλυπτετε τον πατο και τα πλαινα των κοιλοτητων του με τα κομματια σφολιατας που κοψατε, δημιουργωντας φωλιτσες κι αφηνοντας τις μυτες να εξεχουν.
-
4
Με ενα πηρουνι κανετε τρυπες στη ζυμη.
-
5
Χτυπατε τα αβγα με την κρεμα γαλακτος σε ενα μπολ και προσθετετε τα τυρια, συνεχιζοντας το ανακατεμα.
-
6
Με ενα κουταλι παιρνετε μειγμα απο τη γεμιση και γεμιζετε τις φωλιτσες της σφολιατας περιπου μεχρι τη μεση.
-
7
Ψηνετε τις φωλιτσες στον προθερμασμενο φουρνο για περιπου 20 λεπτα ή μεχρι να ροδισουν η σφολιατα και η γεμιση.
-
8
Σερβιρετε τις φωλιτσες ζεστες ή χλιαρες.
Σχόλια (8)