Fondant au chocolat
Πρόκειται για ένα ... σουφλέ σοκολάτας με μασκαρπόνε αλα ιταλικά! Στα γαλλικά fondant σημαίνειαυτό που λιώνει. Ένα ελαφρύ γλυκό με διακριτική γεύση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνήθως βάζω 100 γρ κουβερτούρα και 50 γρ σοκολάτα γάλακτος.Αν το γλυκό σας είναι υγρό όταν το βγάλετε από το φούρνο, μην ανησυχήσετε, θα σφίξει όταν κρυώσει. Εξάλλου αυτό είναι το επιδιωκόμενο. Το γλυκό πρέπει να είναι κάπως υγρό.Σερβίρεται τέλεια με παγωτό βανίλια.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρι προσθέστε το μασκαρπόνε και ανακατέψτε καλά αλλά απαλά.
-
2
Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε απαλά για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά.
-
3
Προσθέστε το μείγμα σοκολάτα-μασκαρπόνε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας πάντα απαλά έως να έχετε ένα ομοιγενές μείγμα.
-
4
Βάλτε τη ζύμη σας σε μια φόρμα κεϊκ βουρυρωμένη και αλευρωμένη και ψήστε για 20 λεπτά στους 200 βάθμούς.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)