Φοντάν λευκής σοκολάτας με φιστίκι
Ένα εύκολο γλυκό που αρέσει σε όλους.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι ωραίο να πασπαλίσουμε τα φοντάν με πούδρα ξηρών καρπών για ακόμα πιο έντονη γεύση!
Υλικά
-
300 γρ σοκολάτα λευκή
-
350 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
-
125 ml γάλα εβαπορέ
-
30 γρ βούτυρο
-
80 γρ φιστίκια Αιγίνης ανάλατα
-
1 στικ βανίλιας
-
1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια, τη ζάχαρη, το γάλα, το αλάτι και τη βανίλια χαραγμένη και ανοιγμένη. Τα φέρνουμε σε σημείο βρασμού ανακατεύοντας με μια κουτάλα και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά.
-
2
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε το στικ βανίλιας και προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και τέλος προσθέτουμε τα φιστίκια χοντροκομμένα.
-
3
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα 18 x 20 εκ. έτσι ώστε το μείγμα να έχει πάχος περίπου 2-3 εκατοστά.
-
4
Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
-
5
Κόβουμε σε κύβους και σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια