Φοντάν σοκολάτας με creme anglaise
Made by Parliaros!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (μέχρι να φτάσει στους 90 βαθμούς), τη ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
-
2
Χτυπάμε τους κρόκους με τα αυγά και την άχνη και ρίχνουμε στο μείγμα της σοκολάτας. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
-
3
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6-8 μικρές στρογγυλές φορμίτσες και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 25-30' σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.
-
4
Για να φτιάξουμε την creme anglaise ανακατεύουμε το γάλα, την κρέμα και τη βανίλια σε μια κατσαρολίτσα.
-
5
Ανακατεύουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη, ρίχνοντας λίγο από το μείγμα γάλακτος και κρέμας. Αφού ανακατέψουμε το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
-
6
Πριν αρχίσει να βράζει η κρέμα την κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος.
-
7
Σερβίρουμε τα φοντάν με την κρέμα και απολαμβάνουμε!
Σχόλια (15)