κύρια φωτογραφία συνταγής Φοντάν σοκολάτας με creme anglaise
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τα φοντάν
  2. 300 γραμμ. κουβερτούρα (55%) κομμένη σε κομματάκια
  3. 300 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά)
  4. 150 γραμμ. άχνη
  5. Για την creme anglaise
  6. 150 γραμμ. γάλα
  7. 200 γραμμ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  8. 75 γραμμ. ζάχαρη
  9. 1 κλωναράκι βανίλιας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (μέχρι να φτάσει στους 90 βαθμούς), τη ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

  2. 2

    Χτυπάμε τους κρόκους με τα αυγά και την άχνη και ρίχνουμε στο μείγμα της σοκολάτας. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

  3. 3

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6-8 μικρές στρογγυλές φορμίτσες και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 25-30' σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.

  4. 4

    Για να φτιάξουμε την creme anglaise ανακατεύουμε το γάλα, την κρέμα και τη βανίλια σε μια κατσαρολίτσα.

  5. 5

    Ανακατεύουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη, ρίχνοντας λίγο από το μείγμα γάλακτος και κρέμας. Αφού ανακατέψουμε το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.

  6. 6

    Πριν αρχίσει να βράζει η κρέμα την κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος.

  7. 7

    Σερβίρουμε τα φοντάν με την κρέμα και απολαμβάνουμε!

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

gina77
gina77 @cook_8454758
Τέλειο!Φανταστικό! Ανεπανάληπτο!Τι άλλο να πω? Το έφτιαξα χωρίς την creme anglaise. Μόνο το φονταν και το σέρβιρα με παγωτό. Ακόμα θυμάμαι την ευχαρίστηση του ...ουρανίσκου μου.5000 πηρουνάκια!

Από

Ginger
Ginger @cook_8449896
στις
Αθήνα,