syntageskamomata
syntageskamomata @syntageskamomata
Thessaloniki, Greece

Για τις κρύες νύχτες.. η συνταγή για fondue τυριών με άρωμα Ελβετίας βρίσκεται εδώ!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
2 άτομα
  1. 200 γραμμάρια τυρί Εmmental Ελβετίας ή Vacherin Fribourgeois τριμμένο
  2. 200 γραμμάρια Ελβετική γραβιέρα ή comte τριμμένη
  3. 150 ml κρασί λευκό ξηρό
  4. 30 ml λικέρ kirsch (εναλλακτικά maraschino)
  5. 1 σκελίδα σκόρδο
  6. 2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  7. Μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)
  8. Πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο
  9. Ψωμί μπαγιάτικο κομμένο σε κύβους (μπαγκέτα ή χωριάτικο)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και κόβουμε το σκόρδο στη μέση και τρίβουμε το εσωτερικό απ' το κατσαρολάκι του fondue (caquelon).

  2. 2

    Το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λίγα-λίγα τα τυριά κι αφήνουμε να λιώσουν, ανακατεύοντάς τα.

  3. 3

    Στη συνέχεια, σ' ένα μπολάκι διαλύουμε το κορν φλάουρ με το kirsch, το προσθέτουμε μέσα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε, για να δέσει με το μείγμα.

  4. 4

    Ρίχνουμε μοσχοκάρυδο και πιπέρι και μεταφέρουμε το κατσαρολάκι στην ειδική βάση με το καμινέτο (réchaud), έχοντάς το σε χαμηλή φωτιά.

  5. 5

    Ανακατεύουμε, για να μην κολλήσουν τα τυριά στον πάτο και βουτάμε την καρφωμένη στο πιρουνάκι μπουκίτσα απ' το ψωμί.

  6. 6

    Tips: -Αν δεν έχετε Ελβετική γραβιέρα, μπορείτε να δοκιμάσετε και τη δική μας την Ελληνική!

  7. 7

    -Απαγορεύεται αυστηρά η κατάποση νερού!

  8. 8

    -Συνοδεύεται με το ίδιο κρασί που προσθέσαμε στο fondue ή με τσάι.

  9. 9

    Για τον έλεγχο της φωτιάς στο réchaud υπάρχουν ειδικές καύσιμες πάστες για fondue.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

lisa17
lisa17 @cook_8468692
Το λατρεύω το fondue και επιτέλους θα μπορέσω να το κάνω κι εγώ! Σ' ευχαριστούμε για τη συνταγή!

Από

syntageskamomata
syntageskamomata @syntageskamomata
στις
Thessaloniki, Greece
Λάτρης της μαγειρικής πολλά χρόνια (2002, από φοιτητής ακόμα), αποφάσισα να μοιραστώ τις συνταγές, εύκολες και δύσκολες, μαζί σας! Για μένα δεν παίζει ρόλο ο βαθμός δυσκολίας, αλλά το μεράκι και η φαντασία του καθενός! Αρκετές φορές απλά και εύκολα πιάτα είναι εξίσου νόστιμα και γευστικά! ''Της πείνας τα... καμώματα'' λοιπόν! Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές με μεράκι και αγάπη! ➡ https://syntageskamomata.blogspot.gr Και στο instagram https://www.instagram.com/syntages.kamomata
Δες περισσότερα