κύρια φωτογραφία συνταγής Φοντί τυριών
mama
mama @cook_8448928
Λάρισα

Παρεΐστικο αλλά και αισθησιακό!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εννοείτε πως πίνουμε το ίδιο κρασί. Είναι ιδανικό για Κυριακή βράδυ (που κοιμούνται τα παιδιά) δίπλα από το τζάκι.... μοναδικές στιγμές!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα το πολύ
  1. Συσκευή φοντί
  2. 150 γρ ανθότυρο
  3. 100 γρ γκούντα
  4. 100 γρ γλυκιά γραβιέρα
  5. 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  6. 1 κουταλιά της σούπας ουίσκυ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Περνάμε με το ουίσκυ τα τοιχώματα του φοντί και το βάζουμε στο μάτι στην χαμηλότερη θερμοκρασία...(1)

  2. 2

    Ρίχνουμε το κρασί και την κρέμα γάλακτος και το ανθότυρο... αλάτι πιπέρι και ανακατέβουμε συνεχώς.

  3. 3

    Μόλις γίνει μία ενωμένη κρέμα τότε ρίχνουμε όλα τα τυριά και το βάζουμε στην χαμηλότερη φωτιά του φοντί και το βάζουμε στο τραπέζι....

  4. 4

    Εκεί υπάρχουν ήδη δύο δίσκοι ένας με ψωμί κομμένο σε μικρους κύβους (για να μην σπάνε) και ένας ακόμα με κύβους κρεατικών άν και εφόσον σας αρέσει η αν πρέπει να ταΐσετε πολλούς... Δεν είναι για χόρταση και αν δούμε πως τα τυριά ειναι λιωμένα το σβήνουμε για να μην καούν και το ξανα ανάβουμε όταν αρχιζουν να σφίγγουν...

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Chryssa1981
Chryssa1981 @cook_8465802
Βασικά θέλω να σου πω τα εξής χωρίς παρεξήγηση. Το έχεις φτιάξει πότε αυτό το φοντυ? Καταρχάς δε λες την ποσότητα της κρέμας γάλακτος. Πόσο πρέπει να βάλουμε? Εγώ έβαλα στο περίπου κάτι λιγότερο από μισό φλιτζάνι. Το ανθότυρο δεν έλιώσε και δεν ομογενοποίηθηκε με το κρασί το ουίσκι και την κρέμα γάλακτος. Έμειναν κομμάτια μέσα λες και είχε κόψει το γιαούρτι. Τα άλλα τυριά λιώσαν καλά όμως δε χρειαζόταν επιπλέον αλάτι γιατί βγήκε αλμυρό αρκετά. Να φανταστείς έβαλα μόνο μια πρέζα. Ακολούθησα την συνταγή κατά γράμμα εκτός από την κρέμα γάλακτος γιατί όπως είπα και πριν δεν αναφέρεις την ποσότητα, και το αποτέλεσμα ήταν απογοήτευση! Συγνώμη πάντως αλλά έτσι είναι χίλιες φορές να μην έβαζα το ανθοτυρο καθόλου μέσα.

Από

mama
mama @cook_8448928
στις
Λάρισα