Φουφού (fufu)
Το κλασικό συνοδευτικό στην Αφρικάνικη κουζίνα για κρέας με κόκκινη σάλτσα με φυστικοβούτυρο ή άλλα αφρικάνικα πιάτα με κρέας ή λαχανικά. Απλούστατο στην παρασκευή και στην γεύση, απαραίτητο όμως σε συνδυασμό με τα κυρίως πιάτα που συνοδεύει για όποιον θέλει να πάρει μια πραγματική γεύση από Αφρική!
Λίγα μυστικά ακόμα
Στην Αφρική το φουφού φτιάχνεται από διάφορα υλικά, όπως γλυκοπατάτα, cassava ή manioc. Εδώ είδαμε μια εκδοχή διαμορφωμένη στα υλικά που μπορούμε να βρούμε εύκολα στην Ευρώπη. Έτσι το φτιάχνουν οι Αφρικάνοι στην Ελλάδα όπως και η αγαπημένη μου πεθερά από το Κονγκό! Αν το δοκιμάσετε μόνο του πιθανόν θα σας φανεί άνοστο. Τρώγεται σε συνδυασμό με την σάλτσα του κυρίως πιάτου. Εγώ πάντως, τώρα πια το τρώω άνετα και σκέτο...
Υλικά
-
1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
-
2 κούπες νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάλτε το νερό να βράσει.
-
2
Μόλις αρχίζει να φουσκώνει ρίξτε το σιμιγδάλι και ανακατέψτε αμέσως, γρήγορα και δυνατά, κατά προτίμηση με ξύλινη κουτάλα, για να μην "κομπιάσει" το σιμιγδάλι.
-
3
Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί το νερό και το φουφού να γίνει σαν πουρές.
-
4
Αποσύρτε την κατσαρόλα από την φωτιά.
-
5
Σερβίρεται αμέσως και τρώγεται ζεστό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (21)