kitoko
kitoko @cook_8475235

Το κλασικό συνοδευτικό στην Αφρικάνικη κουζίνα για κρέας με κόκκινη σάλτσα με φυστικοβούτυρο ή άλλα αφρικάνικα πιάτα με κρέας ή λαχανικά. Απλούστατο στην παρασκευή και στην γεύση, απαραίτητο όμως σε συνδυασμό με τα κυρίως πιάτα που συνοδεύει για όποιον θέλει να πάρει μια πραγματική γεύση από Αφρική!

Λίγα μυστικά ακόμα

Στην Αφρική το φουφού φτιάχνεται από διάφορα υλικά, όπως γλυκοπατάτα, cassava ή manioc. Εδώ είδαμε μια εκδοχή διαμορφωμένη στα υλικά που μπορούμε να βρούμε εύκολα στην Ευρώπη. Έτσι το φτιάχνουν οι Αφρικάνοι στην Ελλάδα όπως και η αγαπημένη μου πεθερά από το Κονγκό! Αν το δοκιμάσετε μόνο του πιθανόν θα σας φανεί άνοστο. Τρώγεται σε συνδυασμό με την σάλτσα του κυρίως πιάτου. Εγώ πάντως, τώρα πια το τρώω άνετα και σκέτο...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2-3 άτομα
  1. 1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
  2. 2 κούπες νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάλτε το νερό να βράσει.

  2. 2

    Μόλις αρχίζει να φουσκώνει ρίξτε το σιμιγδάλι και ανακατέψτε αμέσως, γρήγορα και δυνατά, κατά προτίμηση με ξύλινη κουτάλα, για να μην "κομπιάσει" το σιμιγδάλι.

  3. 3

    Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί το νερό και το φουφού να γίνει σαν πουρές.

  4. 4

    Αποσύρτε την κατσαρόλα από την φωτιά.

  5. 5

    Σερβίρεται αμέσως και τρώγεται ζεστό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (21)

Elina Gkorgy
Elina Gkorgy @elinagia
Το λατρευω το φουφου αν κ εχω να φαω πανω απο 15 χρονια απο τη πρωην πεθερα μου. Μηπως μπορειτε να βαλετε κ τη συναγη απο το κοκκινιστο διπλα στη φωτο??

Από

kitoko
kitoko @cook_8475235
στις