Φουντουκόπιτα
Στην ουσια κεικ ειναι, μονο που το ψηνεις σε ταψακι
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγη ειναι απο αμερικανιδα σεφ. Τη πηρα μεταφρασμενη απο φιλη μου
Υλικά
-
6 κ.σ. βουτυρο
-
1,5 φλ αλευρι ο.χ.
-
1,5 φλ φουντουκι τριμμενο
-
1 κ.γ. μπεκιν
-
1/4 κ.γ.αλατι
-
1 φλ + 2 κ.σ. ζαχαρη
-
3 αυγα μεγαλα
-
1 κ.σ. ελαιολαδο
-
1 κ.σ. ξυσμα πορτοκαλιου
-
1 φλ γαλα
-
1/2 φλ ψηφιδες σοκολατας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπώ το βουτυρο με τη ζαχαρη
-
2
Ριχνω τ΄αυγα, το αλατι και το ελαιολαδο
-
3
Προσθετω το μπεκιν στο αλευρι και το ριχνω τμηματικα εναλλαξ με το γαλα
-
4
Χαμηλωνω τη ταχυτητα και βαζω τα φουντουκια τριμμενα το ξυσμα και τις ψηφιδες
-
5
Βουτυρωνω και αλευρωνω ενα ταψακι μετριου μεγεθους βαζω τη φουντουκοπιτα
-
6
Ψηνεται σε προθερμασμενο φουρνο στους 175 για 50 λεπτα
Σχόλια