Φραγκοστάφυλα μαρμελάδα
Ξινούτσικη αλλά πεντανόστιμη!
Υλικά
-
1 κιλό φραγκοστάφυλα
-
500 γρ. μεχρι 800 γρ. ζάχαρη με πικτινη
-
Λίγο χυμό λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τα φραγκοστάφυλα τα ζυγίσουμε αφού τα εχουμε αφαιρέσει από τα κοτσάνια και καθαρίσει απο πράσινα ή χαλασμένα.
-
2
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα πατάμε με τα χέρια μας να λιώσουν,δεν πειραζει αν δεν λιώσουν όλα, με την βράση που θα παρουν θα διαλυθούν.
-
3
Ρίχνουμε και την ζαχαρη ανάλογα τα γούστα μας,εγώ την προτιμώ ξινή,και στο τέλος βάζουμε και λίγο χυμό λεμονιού.
-
4
Τα αφήνουμε για 5 το πολύ λεπτά να βράσουν και μετά βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε καλά και τα γυρνάμε ανάποδα ετσί ώστε να σφραγίσουν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια