Φραουλένιο 🍓 δροσερό εύκολο καλοκαιρινό
Καλοκαιρινό γλυκό ψυγείο για τους λάτρεις της φράουλας!!! εύκολο, δροσερό, ελαφρύ και γευστικό!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε μαρμελάδα φράουλας. Η συνταγή είναι μια παραλλαγή από την Λεμονόπιτα Πανεύκολη της Miou Miou. Καλή σας απόλαυση!!!
Υλικά
-
1 κουτί μπισκότα DIGESTIVE
-
10 τεμ. μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ
-
120 γρ. βούτυρο κρύο
-
2 φακ. Ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη
-
1 κουτί γάλα εβαπορέ light (κρύο)
-
2 κούπες φράουλες
-
2 κ.σ. ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
500 ml νερό
-
1 βάση με τσέρκι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπλέντερ ή μούλτι βάζουμε τα μπισκότα και το βούτυρο, τα χτυπάμε έως ότου γίνουν σκόνη.
-
2
Στρώνουμε το μείγμα και το πιέζουμε να γίνει τάρτα σε μια βάση με τσέρκι και το βάζουμε στο ψυγείο.
-
3
Στην συνεχεία διαλύουμε το 1 ½ φάκελο ζελέ σε 300 ml βραστό νερό και προσθέτουμε 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη και το αφήνουμε να κρυώσει (θερμοκρασία δωματίου).
-
4
Αφού κρυώσει προσθέτουμε στο ζελέ το κρύο εβαπορέ με 1 βανίλια και το χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα.
-
5
Βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο και ρίχνουμε το μείγμα πάνω στην βάση μας και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
-
6
Εντωμεταξύ πολτοποιούμε τις φράουλες, βάζουμε τον πολτό σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 1 κ. σ. ζάχαρη, 200 ml νερό και το υπόλοιπο φακελάκι ζελέ που μας έχει απομείνει, βράζουμε έως ότου κοχλάσει.
-
7
Το αφήνουμε να κρυώσει και το προσθέτουμε πάνω στην κρύα και σταθεροποιημένη κρεμά.
-
8
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου (να πήξει το ζελέ με τις πολτοποιημένες φράουλες)
-
9
Ξεκολλάμε από τα τοιχώματα, ανοίγουμε το τσέρκι, κόβουμε και σερβίρουμε.
Σχόλια (5)