taVrina Gar.Lit.Sef.
taVrina Gar.Lit.Sef. @taVrina_Garifalia
Πύλος Μεσσηνίας

Καλοκαιρινό γλυκό ψυγείο για τους λάτρεις της φράουλας!!! εύκολο, δροσερό, ελαφρύ και γευστικό!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε μαρμελάδα φράουλας. Η συνταγή είναι μια παραλλαγή από την Λεμονόπιτα Πανεύκολη της Miou Miou. Καλή σας απόλαυση!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 10 τεμ. μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ
  2. 120 γρ. βούτυρο κρύο
  3. 2 φακ. Ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη
  4. 1 κουτί γάλα εβαπορέ light (κρύο)
  5. 2 κούπες φράουλες
  6. 2 κ.σ. ζάχαρη
  7. 1 βανίλια
  8. 500 ml νερό
  9. 1 βάση με τσέρκι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπλέντερ ή μούλτι βάζουμε τα μπισκότα και το βούτυρο, τα χτυπάμε έως ότου γίνουν σκόνη.

  2. 2

    Στρώνουμε το μείγμα και το πιέζουμε να γίνει τάρτα σε μια βάση με τσέρκι και το βάζουμε στο ψυγείο.

  3. 3

    Στην συνεχεία διαλύουμε το 1 ½ φάκελο ζελέ σε 300 ml βραστό νερό και προσθέτουμε 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη και το αφήνουμε να κρυώσει (θερμοκρασία δωματίου).

  4. 4

    Αφού κρυώσει προσθέτουμε στο ζελέ το κρύο εβαπορέ με 1 βανίλια και το χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα.

  5. 5

    Βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο και ρίχνουμε το μείγμα πάνω στην βάση μας και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

  6. 6

    Εντωμεταξύ πολτοποιούμε τις φράουλες, βάζουμε τον πολτό σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 1 κ. σ. ζάχαρη, 200 ml νερό και το υπόλοιπο φακελάκι ζελέ που μας έχει απομείνει, βράζουμε έως ότου κοχλάσει.

  7. 7

    Το αφήνουμε να κρυώσει και το προσθέτουμε πάνω στην κρύα και σταθεροποιημένη κρεμά.

  8. 8

    Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου (να πήξει το ζελέ με τις πολτοποιημένες φράουλες)

  9. 9

    Ξεκολλάμε από τα τοιχώματα, ανοίγουμε το τσέρκι, κόβουμε και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

katerinap24
katerinap24 @cook_8503408
πολύ εύκολο,δροσερό και ελαφρύ γλυκάκι......μπράβο!!!

Από

taVrina Gar.Lit.Sef.
taVrina Gar.Lit.Sef. @taVrina_Garifalia
στις
Πύλος Μεσσηνίας
Σαν γνήσια taVrina μου αρέσει το καλό φαγητό και το καλό κρασί!!! Τα ταξίδια είναι το πάθος μου γιατί από εκεί γνωρίζω νέες γεύσεις, νέους κόσμους και νέες κουλτούρες!!!! Τρελαίνομαι να μαγειρεύω, το σπίτι μου θέλω να είναι γεμάτο φίλους, λίγους άλλα κάλους & πλημμυρισμένο από υπέροχες γεύσεις αλλά & μυρωδιές, αλμύρες η γλύκες!!! Ατάκα μου.... Μην αναβάλλεις για αύριο ότι μπορείς να φας σήμερα!!!
Δες περισσότερα